Ціна на електроенергію для населення не зросте, а тарифи будуть стабільними. Це є одним з головних досягнень оновленого складу Нацкомісії з регулювання енергетики і комунальних послуг.

Про це повідомила голова НКРЭКУ Оксана Кривенко.

Кривенко додала, що Національний регулятор не бачить підстав для підвищення цін.

"Регулятором не планується найближчим часом підвищувати ціни на електричну енергію для населення. І змін, взагалі будь-яких змін роздрібних цін протягом 2018 року ми не очікуємо. Я сподіваюся, що ми будемо жити стабільно в цьому напрямку", – зазначає вона.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

При цьому для побутових споживачів навіть у 2019 році не планується підвищення тарифів.

Так, Європейська асоціація вугілля визнала, що населення країни заощадив гроші на системі "Роттердам+". При цьому ціна, хоча і закладено в тариф, була граничною.

Постачальникам, у свою чергу, заборонялося підвищувати ціну і тому українці заощадили майже 40 млрд гривень.

Голова НКРЭКУ Оксана Кривенко, зазначила, що у них "є висновки експертиз, які підтверджують правильність формування індикативної ціни".

Крім того, Національним регулятором планується розвивати газові родовища та залучати інвесторів. Також видавати ліцензії постачальникам електроенергії з альтернативних джерел.

Нагадаємо, нові ціни на електроенергію змусять українців забути про все. Підвищення тарифів анонсують вже з 1 жовтня.

Як повідомляв "Знай. ua", комунальники розтягнули страждання українців на цілий рік. Методика розрахунку абонентної плати на опалення вже розроблена і діє.

"Знай. ua" писав скільки тепер кияни будуть платити за холодну воду. У Києві знову подорожчає холодна вода.