Росіяни часто пишуть в мережі, що українці, білоруси та багато інших народів практично нічого не можуть придумати самі. І зовсім неважливо, про що йде мова, все одно росіяни "найрозумніші і найкрасивіші".

Замок Сфорца

Однак, найуважніші туристи помітили в італійській столиці дуже цікавий факт, який може легко розбити всі "голосні" аргументи ватних коментаторів. Виявилося, що одна з міланських пам'яток, ну дуже схожа на символ Росії.

Московський Кремль

Так, замок Сфорца - колишня резиденція міланських герцогів династії Сфорца — виглядає в точності як московський Кремль. Про це пишуть в мережі небайдужі туристи.

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час
Показати ще

Замок Сфорца

Хоча, скоріше, навпаки: відома італійська споруда було зведено всього на півстоліття раніше, ніж фортецю в Росії.

Аналогічними були навіть причини будівництва обох фортець — міста потребували посилення захисту. Втім, у московського князя були, мабуть, і інші мотиви. Він слідував за епохою ренесансу, що відзначалася, зокрема, відродженням архітектури.

Споруди зовні неймовірно схожі. Навіть їх висота абсолютно однакова — 71 м. Втім, відмінностей між ними зараз досить багато, але вони з'являлися з плином часу, коли Спаській вежі додавали готичний верх зі шпилем, а також годинник, який теж не раз змінювався.

Московський Кремль повторює італійську пам'ятку аж до найдрібніших деталей. Верх стін фортеці в Росії вінчають 1045 зубців у формі "ластівчиного хвоста" — таких же, як і у замку в Мілані.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що під час розкопок архіепіскопского замку Сьоборг на острові Елленхольм на півдні Швеції археологи знайшли венеціанський золотий дукат XIV століття. Про це повідомляє прес-центр музею Блекінге.

Варто нагадати, що в мережі розгорівся скандал через нову статую Ісуса, яку встановили у Львові. Багатьом львів'янам не сподобався жест Ісуса Христа, а точніше положення його рук, яке нагадувало нацистське привітання. Фото розмістив історик Василь Расевич в Facebook.

Нагадаємо, весь світ нажаханий: лохнеське чудовисько нарешті показалося.

Як повідомляв Знай.uа падаюча вежа: як будували восьме чудо світу.

Знай.uа писав, замок з "Гри престолів" продають за ціною квартири в Києві.