У неділю, 23 вересня, генпрокурор України Юрій Луценко заявив, що в Україну з Росії приїжджають "кримінальні авторитети". Так за останні кілька місяців спостерігається зростання їх числа. Про це в інтерв'ю він розповів "ТСН.Тиждень".

"Деякі кажуть, що поки у нас йде війна з Росією, нікого не треба видавати. Я не можу підтримати таку точку зору, і поясню, чому. За заявами міністра внутрішніх справ і по фактичним даним, в останні місяці в Україну масово заїжджають кримінальні елементи з Росії. Деяких випускають прямо з таборів, навіть кримінальних авторитетів, так званих "злодіїв у законі", тільки з однією умовою: їдь в Україну. Україну намагаються наповнити кримінальним елементом з Росії. Тому накопичення російських або проросійських кримінальних елементів тут неприпустимо. І ми повинні їх екстрадувати", – пояснив Луценко.

При цьому варто відзначити, що в даний час законодавство України передбачає лише примусову депортацію з країни таких осіб.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков 7 червня заявляв, що в Україні діє щонайменше 80 "злодіїв у законі". Він додав, що просто не виконувати рішення про розшук і екстрадицію Україна не може, так як не має на це законних підстав.

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

У травні 2016 року Верховна Рада відхилила законопроект, який встановлює кримінальну відповідальність для "злодіїв в законі". В МВС України наполягають на ухваленні закону для протидії кримінальним авторитетам.

Нагадаємо, кримське управління СБУ і прокуратури затримали Олега Кизименко, який після окупації оголосив себе "заступником голови Севастопольської міської державної адміністрації".

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про наміри подати у відставку. Глава ГПУ обіцяє зробити це відразу після закінчення президентських виборів в 2019 році.

Також портал "Знай.uа" писав, у Генеральній прокуратурі вирішили розібратися в екстрадиції передбачуваного бійця АТО Тимура Тумгоева.Там відкрили кримінальне провадження за статтею "Службова недбалість", яка могла призвести до помилкової екстрадиції в РФ військового.