Глава УПЦ Московського патріархату митрополит Онуфрій відмовився від зустрічі з представниками Константинополя: экзархи приїхали в Україну, щоб обговорити процес надання автокефалії.

Про це розповів митрополит Бориспільський і Броварський Антоній - керуючий справами УПЦ, передають "Вести".

"Ті представники Константинопольського патріархату, які прибули в Україну з певним завданням, на нашу думку, тут знаходяться і діють антиканонічно. Тому коли вони попросили, щоб їх прийняв предстоятель нашої церкви, Блаженніший митрополит Онуфрій категорично відмовився це робити", - заявив він.

Що стосується причини, то Онуфрію не сподобалося, що Константинополь не попередив заздалегідь, що його представники прибудуть в Україну, їх приїзд "повинен бути обговорений заздалегідь, і вони повинні були б одержати на це дозвіл з боку УПЦ".

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

"Зазначені єпископи ж приїхали самочинно, і не просто як паломники, а з чіткою метою - займатися реалізацією якихось своїх проектів. Враховуючи все це, ми повинні констатувати відсутність будь-якого прямого діалогу з Фанаром", - пояснив Антоній.

Нагадаємо, у неділю, 23 вересня, вселенський патріарх Варфоломій під час Божественної літургії у Церкві св. Фоки в Стамбулі розповів, що відправив повідомлення всім сторонам про те, що Україна отримає автокефалію, оскільки це її право.

Як писав раніше "Знай.uа", колишній посол США в Україні Джон Гербст засумнівався щодо розумових здібностей скандального українського ведучого Юрія Кота, більш відомого як "голос Антимайдана". Гербст і Кіт обговорювали надання Україні Томосу, проти якого Росія активно протестує вже який місяць.

Також "Знай.uа" писав про те, що Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет переконаний, що після отримання автокефалії Української церкви московського патріархату стане менше наполовину і у нього більше не буде підстав для того, щоб боротися за перше місце серед православних церков.