У неділю, 23 вересня, у Сполучених Штатах у віці 83 років не стало легендарного українського поета Богдана Рубчака: смерть констатували медики однієї з клінік в Нью-Джерсі.

Про трагічну звістку на своїй сторінці в Facebook пише кінокритик Сергій Тримбач після того, як поспілкувався із вдовою.

"Вранці 23 вересня помер видатний український поет, професор Іллінойського університету Богдан Рубчак. Помер в лікарні Нью-Джерсі. Тільки що говорив з його дружиною Мар'яною Рубчак, яка повідомила цю сумну звістку. Відійшов один із засновників Нью-Йоркської групи, поет особливого мелосу в українській поезії, глибокий знавець літератури, ерудит, богемник, просто мій старший друг, з яким протягом майже десятиліття дружив", - пише він.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"Останні роки Богдан з дружиною жив у Бунтоне (Нью-Джерсі). Його дім і серце були відкриті для світу, він знав ціну словам і вмів, як чародій, їх оживляти", - додав Тримбач.

До публікації критик додав кілька віршів великого поета.

ПІШОВ З ЖИТТЯ ПОЕТ БОГДАН РУБЧАК Про це повідомив Василь Махно: "Сьогодні вранці, тобто 23 вересня 2018 року, помер...

Posted by Sergiy Trymbach on Sunday, 23 September 2018

Нагадаємо, що на 90-му році життя помер канадсько-американський актор Пітер Донат. Як повідомляє дружина Марія причиною смерті стали ускладнення діабету. Актор помер у себе вдома в Каліфорнії.

За свою кар'єру Донат взяв участь в 30 фільмах, в тому числі "Гра" Девіда Фінчера і "Червоний кут" Джона Евнета, а також у серіалі "Вона написала вбивство" і безлічі театральних постановок.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", в ніч на неділю, 16 вересня, у Москві померла режисерка документального кіно і телебачення, поет Ірина Бессарабова. Про це повідомив член комісії неігрового кіно Союзу кінематографістів РФ Сергій Мірошниченко.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що на 90-му році життя помер екс-прем'єр-міністр України Віталій Масол. Він очолював український уряд двічі (1987−1990, 1994−1995 рр..). Народився 14 листопада 1928 року в селі Олишівка Чернігівської області в родині вчителів.