Українка, яка багато років тому виїхала і живе за кордоном, розповіла, як її шокував відпочинок на природі під час відвідин батьківщини.

"Ми з чоловіком давно проживаємо за кордоном. Нещодавно змогли вибратися на батьківщину, в гості до моєї мами. На радощах я зібрала всю рідню, і ми вирушили на пікнік, щоб відпочити на природі", – розповідає жінка.

Сім’я відправилася на галявину біля будинку мами оповідачки. Однак побачене буквально шокувало відвиклу від "українських буднів" гостю.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

За її словами, вони насилу знайшли чисту галявину біля озера, самі прибрали сміття та недопалки, щоб можна було сісти, розвели вогонь в мангалі: "Шашлик вийшов смачний, але вигляд моєї улюбленої галявини мене пригнічував — все таке брудне, жалюгідне".

Жінка обурилася, адже люди засмічують місце, де самі ж і відпочивають. До того ж, на виході з галявини є сміттєві баки.

"Коли ми вже збиралися йти, я виявила, що пакету зі сміттям ні в кого немає. Я стала питати, у кого він. Мама від мене відмахнулася — мовляв, ми вже викинули", – розповіла вона.

Жінка почала дивуватися, куди ж викинули пакет, а у відповідь почула: "Туди, в очерети. А що, ми крайні? Всі там кидають!" Я дуже сильно стримувалася, щоб не матюкатися. Дістати сміття звідти було вже неможливо — він застряг в очереті над урвищем".

"Для себе я раптом усвідомила велику істину: українці заслуговують того, як вони живуть. Вони заслуговують потрісканого асфальту, ліхтарів без ламп, брудних вулиць, смердючих річок, злочинного уряду, жебрацьких зарплат і пенсій. Їм самим плювати на себе, так чому б уряду не плювати на них? Вони самі себе не поважають — хто буде їх поважати у відповідь?", – підсумувала оповідачка.

Нагадаємо, столиця України блискавичними темпами перетворюється на гігантське сміттєзвалище, і винні в цьому переважно самі ж кияни.


Як писав раніше Знай.ua, майже кожен другий українець на сьогоднішній день вважається безробітним.


Також Знай.ua писав про те, що в Україні вже давно назріла справжня криза з інститутом виборів. Експерти намагаються знайти вихід зі складної ситуації.