В Україні вже давно назріла справжня криза з інститутом виборів. Експерти намагаються знайти вихід зі складної ситуації. І одним з рішень цього питання може стати система добровільно обмеженого виборчого права.

вибори в Україні
вибори в Україні

Так, згідно даній системі кожен громадянин України після повноліття, для доступу до участі у виборах, повинен скласти іспит. З такою пропозицією виступив відомий український шоумен Антін Мухарський. Про це пише портал "Політека".

"Кожен, хто хоче керувати автомобілем, не піддаючи своє життя і життя подорожніх смертельній небезпеці, повинен пройти систему іспитів, щоб отримати таке право. Так чому ж всі без розбору, досягнувши 18-річного віку без іспитів, автоматично отримують право керувати таким складним механізмом як держава, беручи участь у виборах і прирікаючи суспільство нестися невідомо куди без правил і дорожньої карти?", - заявив Мухарський.

Антін Мухарський
Антін Мухарський

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

За його словами, одним з варіантів вирішення кризової ситуації з інститутом виборів (підкуп, маніпуляції з підрахунком голосів, вкидання бюлетенів і т. д. …) в Україні могла б стати система добровільно обмеженого виборчого права, згідно з якою кожен громадянин після настання повноліття (а краще після 21 -го року), для доступу до участі у виборах повинен пройти іспит зі знання державного устрою України, її історії, культури, ну і, звичайно, мови.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у російської правлячої партії з'явилися проблеми. Кремлівські кандидати пролетіли з виборами на посаду губернаторів в двох регіонах.

Так, днями пройшов другий тур виборів у Володимирській області і в Хабаровську. В обох регіонах перемогли кандидати партії одіозного Жириновського "ЛДПР". Хоча, спочатку дані кандидатури розглядалися, як технічні. Про це пишуть російські ЗМІ.

Варто нагадати, що Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про відставку. Чиновник зазначив, що збирається залишити крісло Генпрокурора навесні наступного року, тобто в період виборів Президента в Україні.

Нагадаємо, фокус з Кримом вже не працює: рейтинги Путіна пробили чергове дно.

Як повідомляв Знай.uа українцям розповіли, коли Гройсман і Ко вилетять з своїх крісел.

Знай.uа писав, втручання у вибори США: розсекречено мету тролів Путіна.