У вівторок, 25 вересня, стало відомо, що ПАТ "Укрзалізниця" запустить новий нічний експрес за напрямком Київ-Лисичанськ вже в неділю, 30 вересня.

Про це повідомив виконуючий обов'язки голови правління Укрзалізниці Євген Кравцов на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Так, Кравцов зазначив, що цей напрямок є одним із найпопулярніших серед пасажирів.

"Квитки на поїзд №20/19 Київ - Лисичанськ можна придбати вже зараз, перший рейс - 30 вересня", – зауважив Кравцов.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Також чиновник додав, що всі вагони в поїзді будуть купейні і категорії "люкс". Відправлення з Києва – в 21.48, прибуття в Лисичанськ – в 10.21 (тривалість проходження 12 годин 33 хвилини).

Варто відзначити, що нічний експрес буде зупинятися у таких містах: Полтава, Харків, Куп'янськ, Сватове, Кремінне та Рубіжне.

Нічний експрес зі столиці до Лисичанська запускаємо вже з цієї неділі. Цей напрямок є одним з найпопулярніших. Квитки...

Posted by Євген Кравцов on Monday, 24 September 2018

Раніше повідомлялося, що навіть 5 разом узятих найбільш прибуткових поїздів, що курсують всередині України не принесуть Укрзалізниці більше виручки, ніж один міжнародний поїзд Київ-Москва. За минулий, 2017 рік, пасажирські перевезення принесли УЗ близько 10 млрд грн збитку. З них 5 млрд - поїзди далекого прямування, решта - приміські електрички. Зараз Укрзалізниця за рахунок вантажних перевезень здатна підтримувати неприбуткові напрями.

Найприбутковішим маршрутом у міжнародних пасажирських перевезеннях є Москва. Так, поїзд N6/7 Київ-Москва, за першу половину 2018 року, приніс найбільше виручки - 64,5 млн грн.

Поїзда Київ - Одеса, Київ - Харків, Львів - Одеса, Київ - Новоолексіївка і Київ - Івано-Франківськ за цей же період сумарно заробили лише 61,1 млн грн.

Нагадаємо, що у Києві "без оголошення війни" скасували кілька рейсів електричок.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україні з'явиться оновлений вид транспорту: це п'ять рейкових автобусів, які будуть їздити від вокзалу "Київ-Пасажирський" до міжнародного аеропорту "Бориспіль".

Також портал Знай.uа писав, ПАТ "Укрзалізниця" має намір скоротити персонал.