У середу, 26 вересня, у Києві затримали квартирних аферистів, які за підробленими документами і печатками відбирали у місцевих мешканців квартири на перепродаж.

За весь час діяльності шахраї привласнили собі 7 квартир, з них 5 перепродали. Про це повідомили в прес-службі прокуратури Києва.

Варто відзначити, що загальна сума збитку становить більше 5 мільйонів гривень, за попередніми оцінками.

фото з місця злочину

"Під час обшуків за місцем проживання фігурантів вилучено підроблені правовстановлюючі документи на об'єкти нерухомості, друку комунальних підприємств, державних реєстраторів, нотаріусів, 2 районних судів міста Києва та Міністерства юстиції України. Вилучено понад 20 паспортів громадян України, РФ і УРСР", - сказано в публікації.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

фото з місця злочину

При цьому в прокуратурі розповіли, що під час обшуку підозрюваний намагався знищити речові докази. Він викинув з вікна своєї квартири на 24 поверсі будинку.

фото з місця злочину

На даний момент слідством з'ясовуються всі подробиці злочину. Також зараз вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Правоохоронці встановлюють інші епізоди злочинної діяльності цієї групи і всіх причетних.

Раніше повідомлялося, що в українському Дніпрі викрили нову схему шахрайства аферистів. Своєю історією поділився у соцмережі Facebook місцевий житель Роман. Також у пості хлопець докладно розповів про аферу, з якою він зіткнувся.

Повідомляється, що не так давно у чоловіка вкрали кілька дуже дорогих велосипедів. Після цього йому почали надходити дивні повідомлення від людей, які нібито знають, де знаходиться вкрадене і готові повернути за певну плату.

Нагадаємо, що зустрітися з обманом можна навіть під час пошуку роботи через спеціальні агентства.

Як повідомляв портал Знай.uа, Габріела Малік, 41-річна уродженка Молдови, була оголошена в розшук співробітниками поліції Тернополя. Жінку звинувачують у шахрайстві в особливо великих розмірах.

Також портал Знай.uа писав, що у київських ріелторів з'явилася нова схема шахрайства.