У вівторок, 26 вересня, Державна фіскальна служба України запустила в тестовому режимі інформаційну систему для онлайн-реєстрації розрахункових операцій E-Receipt. Про це повідомляється на сайті ГФС.

Вже зараз є безкоштовне ПЗ для операційних систем Windows і Android, а наступним етапом буде розробка програмного забезпечення для операційної системи IOS.

Інфографіка ГФС:

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Уточнимо, що електронна система створена в рамках експериментального проекту і дає можливість споживачам зареєструвати касу і касирів в режимі онлайн. Крім того, за підсумками тестування ГФС передасть до Міністерства фінансів пропозиції щодо участі в експериментальному проекті.

Довідка: E-Receipt - нова інформаційна система реєстрації і обліку реєстраторів розрахункових операцій, передбачає онлайн-реєстрацію пристроїв без подання в контролюючі органи паперових документів і не вимагає абонентської плати за користування.

Електронний чек генерується, реєструється в системі ГФС і доповнюється QR-код, після чого буде передаватися на пристрій. Інформація про фіскальний номер чека і його QR-код зберігається в E-Receipt і буде доступна для перегляду в електронному кабінеті як платником податків, так і покупцем.

ДФС запустила для тестування E-Receipt E-Receipt – у тестовій дії. ДФС забезпечено функціонування інформаційної...

Posted by Державна фіскальна служба України on Wednesday, 26 September 2018

Раніше повідомлялося, що зміни в статті Кодексу України про адміністративні правопорушення, які стосуються водіїв і пасажирів, Рада затвердила в першому читанні.

Покарання світять, в першу чергу, тим водіям, які ігнорують ремені безпеки. При цьому, якщо в автомобілі знаходиться не пристебнутий пасажир, то штраф буде виписаний на ім'я водія.

Нагадаємо, що українці будуть отримувати автомобільні номери по-новому.

Як повідомляв портал Знай.uа, офіційний новий тариф на газ для населення не затверджено, хоча в уряді прогнозують підвищення приблизно на 25%.

Також портал Знай.uа писав, що в авіаційній держслужбі вирішили порадувати гарною новиною і переглянули обмеження для БПЛА (дронов) до 20 кг.