27 вересня православні віруючі відзначають свято Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього, один з 12 головних свят Православної Церкви.

Історія свята

13 вересня 335 року в Єрусалимі освятили храм Воскресіння Христового. На честь цієї події свято Воздвиження Хреста Господнього перенесли на 14 вересня (за новим стилем – 27 вересня). Про це увесь світ дізнався зі слів епископів, які проводили освячення в різних куточків Римської імперії.

Віруючим у цей день важливо піти до церкви, щоб подякувати Богові за спасіння, а також помолитися за своє здоров'я і здоров'я своїх рідних.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Воздвиження Хреста Господнього: в чому допомагає ікона

Ікона Воздвиження Хреста знають як чудійний засіб від усіх хворою, він допомагає зцілитися. Потрібно щиро звернутися Святому Хресту щоб важкохворій людині вдалося позбутися хвороб, а ті, хто не міг мати дітей, змогли відчути радість материнства.

Лише у щирій молитві допомагає ікона Воздвиження Хреста, люди моляться перед образом, щоб:

Жінка могла завагітніти.
Хворі забули про невиліковні хвороби.
Вилікувати хворі кістки і суглоби.
Позбутися хронічної мігрені.
Втихомирити зубний біль.


Що слід зробити у цей великий день:

В дату пам'яті Воздвиження Хреста віруючі дотримуються суворого посту (заборонено вживання їду тваринного походження, а саме яєць, м'яса, риби та молочних продуктів).

Нагадаємо, віруючим нагадали, звідки взялося слово "амінь" та що воно насправді означає.

Як повідомляв портал Знай.ua, скандальний намісник Лаври у Києві пригрозив народу "божим прокляттям".

Як повідомляв портал Знай.ua, 17 вересня представник Вселенського патріарха Варфоломія архієпископ Данило Памфилийский із США провів зустріч з главою України Петром Порошенком. Вирішувалрся питання щодо надання Украхнській церкві автокефалії.