Українська православна церква тривалий час була засобом релігійної війни, який використовувала проти нас РПЦ. При чому у таких очевидних злочинах задіяні всі - від Києво-Печерської Лаври до монастирів.


Томос в Україні: як Росія перешкоджає автокефалії?


Відповідну думку в ефірі ObozTV висловила доктор філософських наук, завідувач відділом історії релігії та практичного релігієзнавства Інституту філософії НАНУ Людмила Филипович:

"Я завжди запрошую заглянути в книжкові крамниці Києво-Печерської лаври, подивитися - про що там пишуть. Україна як держава там відсутня. Українська мова - це помісь польського і російського. І взагалі, українського народу не існувало. Це вже відповідальність наша і відповідних служб", - пояснила вона.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще


За словами Филипович, такі дії з боку РПЦ нагадують відкриту антидержавну пропаганду, але таке карається законом – у кодексі дуже легко знайти відповідну статтю. При цьому на території нашої держави досі успішно функціонують чимало суперечливих організацій, військового характеру.

Такі люди цілком можуть використовуватися Кремлем для провокацій, тому правоохоронці повинні звернути на них увагу вже зараз:

"У відповідних органів повинно виникнути питання, що це за об'єднання такі на території монастирів? Заклики захисту своїх православних святинь. І про це, до речі, сказав президент Путін: "Ми не залишимо це так просто, ми будемо захищати свої православні святині". Питання: чиї свої?" – підсумувала вона.


Дивіться: Людмила Пилипович про релігійну ситуацію в Україні


Нагадаємо, Ватикан підтримав автокефалію в Україні.
Як повідомляв Знай.ua, російський письменник прокоментував скандал з РПЦ.
Також Знай.ua писав, глава УПЦ Московського патріархату митрополит Онуфрій відмовився від зустрічі з представниками Константинополя.