У п'ятницю, 28 вересня, невідомі напали на церкву УПЦ та захопили її. Інцидент стався на Івано-Франківщині у селищі Богородичі.

Про напад на храм повідомив офіційний сайт УПЦ, зазначивши, що захоплення Свято-Троїцького храму відбулось близько 13-ї години.

Повідомляється, що під час захоплення нападники зламали двері, розбили вікна та побили прихожан.

Згідно з інформацією, один з постраждалих отримав струс мозку, іншому чоловіку зламали руку. Нападники також побили настоятеля храму протоієрея Володимира Шувара.

За інформацію УПЦ, розбій у храмі нібито вчинили радикали з "Правого сектору". Як сказано в повідомленні, парафіяни помітили біля храму кремезних чоловіків. Потім нібито надійшла інформація, що голова "Правого сектору" збирає людей біля церкви, щоб зайти до храму і захопити його.

Щоправда не вказано, кого мають на увазі під "головою" і звідки поступила така інформація.

В той же час повідомляється, що до Свято-Троїцького храму прийшли парафіяни, які спробували зашкодити захопленню. Однак їм цього не вдалось, оскільки нападники проникли до церкви через приміщення музичної школи, яка знаходиться у внутрішньому дворі храму та примикає до нього.

"Увірвавшись у храм, вони влаштували бійку з парафіянами, які знаходилися всередині, у результаті декілька осіб отримали серйозні травми – двом чоловікам зламали руки та розбили голови. Настоятеля ж храму, заламавши йому руки, штурханами викинули на вулицю. Вигнавши таким чином усіх парафіян, чоловіки змінили замки", - повідомляє офіційний сайт УПЦ.

Відсутність фото та відео-доказів пояснюють тим, що все сталось дуже швидко, тому не вдалось подію зафіксувати.

Нагадаємо, попи УПЦ МП готують масове повстання проти надання Томосу Україні

Як повідомляв портал "Знай.ua", шавки Путіна пригрозили війною через Томос

Також "Знай.ua" писав, що УПЦ МП вимагає, щоб константинопольські екзархи покинули Україну