У п'ятницю, 28 вересня, на Донбасі озвірілі бойовики здійснили провокаційний обстріл біля КПВВ "Гнутово", в той час, як там проходив пропуск громадян. Про це повідомляє в суботу прес-центр Операції об'єднаних сил на сторінці в Facebook.

У прес-центрі заявили, що більше 50 цивільних осіб, які в той час перетинали лінію розмежування, були евакуйовані в укриття.

"28 вересня, о 18.00, з боку тимчасово окупованій території зі 120 мм мінометів почався обстріл місцевості в безпосередній близькості від дорожнього коридору "Новоазовськ-Покровськ-Талаківка-Маріуполь", в рамках якого функціонує КПВВ "Гнутово"", - відзначили в прес-центрі.

"Після вогневого нальоту російських найманців громадяни, які перебували в КППВ, були швидко оформлені в установленому порядку", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки
Показати ще

Постраждалих серед військовослужбовців і цивільного населення немає.

Черговий провокаційний обстріл здійснили російсько-окупаційні війська у безпосередній близькості від КПВВ «Гнутове», в...

Geplaatst door Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation op Vrijdag 28 september 2018

Зазначимо, 29 вересня, в Маріуполі запланована екологічна акція, покликана заявити широкої громадськості про проблеми промислових викидів в даному прифронтовому місті.

Однак, на даному етапі, поки не відомі ні організатори даного заходу, ні те, хто зможе гарантувати безпеку його учасників.
Адже як повідомило місцеве видання 0629, представники правоохоронних органів заявили, що не будуть забезпечувати порядок на акції зважаючи на те, що офіційних заявок на проведення заходу не надходило.

Дивно і те, що протягом останнього тижня в соціальних мережах на окупованій частині Донбасу системно почали з'являтися повідомлення про негативної екологічної ситуації в Маріуполі.

Більше того, у своїх коментарів до постів про акції 29 вересня, користувачі "ДНР" системно висловлювали підтримку маріупольцям, а також прагнення прибути в місто в цю суботу. Подібні повідомлення можна було спостерігати як в групах на окупованій частині Донбасу, так і на сторінках прифронтових міст Сходу.

Нагадаємо, 27 вересня на Донбасі за добу поранені п'ятеро українських військових. Бойовики 25 разів обстрілювали позиції наших захисників, зокрема заборонених калібрів.

Як повідомляв портал "Знай.uа", 28 вересня, ситуація в районі проведення операції залишалася контрольованою Об'єднаними силами.

Також "Знай.uа" писав, на Донеччині ліквідували відомих сепаратистів з позивними "Реал" і "Сирена". Як зазначається, "спікер оперативного командування" терористичної ДНР повідомив, що під Маріуполем вбили двох і поранили ще одного терориста.