Відповідно до чинного законодавства існує 20 підстав для надання відстрочки від строкової військової служби.

Про це розповів начальник відділу комплектування і призову – заступник начальника управління призову та комплектування Головного управління персоналу Генерального штабу ЗСУ полковник Валерій Дендебера.

Крім того полковник відзначив, що серед підстав передбачені також ті, які повністю звільнять особу від строкової військової служби.

"Сьогодні наша держава – найбільш демократична щодо надання відстрочки від призову на строкову військову службу. У нас існує понад 20 підстав надання відстрочки і 7 підстав взагалі звільнення від проходження строкової служби", -сказав він.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Також він нагадав, що крім викладених у законі підстав надання відстрочки від строкової військової служби існуються й інші, які не передбачені нормами чинного законодавста.

Він також пояснив, що особа має 10 днів з часу набрання чинності норми указу Президента, тобто, до 10 жовтня, на те, щоб самостійно прибути до військового комісаріату.

"З необхідними документами, якщо ви вважаєте, що є певні вади за станом здоров'я, для цього і залучаються лікарі-спеціалісти - для більш поглибленого вивчення стану здоров'я. Або якщо у вас є відповідні підтверджуючі документи, що ваш призов ускладнить сімейний стан, - в таких випадках також приймаються відповідні рішення", – зауважив Дендебера.

Разом з тим варто відзначити, що відповідно до рішення Кабінету міністрів України на строкову військову службу у жовтні-грудні 2018 року буде покликано майже 18 тисяч осіб.

Влада планує направити 9010 призовників на строкову службу в Збройні сили України, а 6,5 тисяч – в Національну гвардію, 1550 – на Державну прикордонну службу і 900 – в Державну спеціальну службу транспорту.

Раніше, 10 вересня президент України Петро Порошенко збільшив строки призову в армію. У відповідності з змінами осінній призов триватиме з жовтня по грудень 2018 р., а не з жовтня по листопад.

У період осіннього призову, тобто з жовтня по грудень 2018 році повістку на строкову військову службу отримають 17960 українців.

На заклик уряд вирішив виділити 64, 96 млн гривень в цілому. З них на проведення призову до ЗСУ піде 32, 6 млн, в Нацгвардію - 23,5 млн, в Держприкордонслужбу - 5,6 млн, у транспортну Держспецслужбу - 3,3 млн гривень відповідно. На одного призовника виділено 3617, 13 гривень.

Крім того президент Петро Порошенко збільшив термін призову на строкову військову службу в 2018 році з 2 до 3 місяців. Відповідний указ від 10 вересня оприлюднено на сайті глави держави. Ним вносяться зміни у попередній указ від 15 лютого.

Від понеділка в Україні стартує осінній призов на строкову військову службу

Нагадаємо, на скількох українців вже чекає військова форма.

Як повідомляв "Знай.ua", стало відомо, як працює українська "Кропива" для богів війни.

Також "Знай.ua" писав, що військовий склав жорсткого листа Полтораку, українці аплодують.