Зовсім нещодавно українського політв'язня Олега Сенцова вивезли з російської колонії до міської лікарні в Лабитнангі.

Сьогодні ж прес-служба УФСІН у Ямало-Ненецькому автономному окрузі Росії оприлюднила фото українця.

Федеральна служба виконання покарань каже, що після проведення медичного огляду Сенцову провели "корекцію лікування", а також додаткові обстеження та надали консультації лікарі-спеціаліст.

Разом з тим варто відзначити, що вчора у мережі з'явилась інформація про термінове вивезення незаконно засудженого у Росії українського режисера Олега Сенцова до місцевої лікарні.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Федеральна влада відразу ж заявила, що зі станом здоров'я українця все добре, проте відразу ж додали, що відправили його до лікарні "для додаткового дослідження".

"28 вересня засуджений Олег Сенцов був вивезений в Лабитнангскую міську лікарню, де йому виконані додаткові дослідження і отримані консультації лікарів-фахівців", - йдеться в повідомленні.

Також вони відзначають, що з огляду на проведене обстеження лікарі приймуть рішення про подальше "лікування" українця.

Разом з тим варто відзначити, що незаконно засудженому в Росії Олегу Сенцову прийшов лист з проханням завершити акцію голодування. Таке послання написав Сенцову ще один в'язень Кремля Станіслав Клих.

Так, інший український політв'язень Станіслав Клих розповів про листи від Сенцова ще до оголошення ним голодування.

"Стас Сенцову написав листа. Я його взяла, вишлю і Людмилі Денисовій (українському омбудсмену – ред.) передам на словах його заклик. Стас каже, що Сенцов писав йому листівку і лист, ще, напевно, до голодування, так самі тюремники кажуть, що тюремники – тюремникам листи не передають. Тому попросив мене надіслати", - сказала мати ув'язненого.

Крім того Станіслав Клих попросив передати через українського омбудсмена Людмилу Денисову прохання до Сенцова припинити голодування.

"Просив Сенцова (у Стаса немає дітей, а у Сенцова є), сказав: "Мамо, скажи Денисовій, нехай передасть, щоб він припинив голодувати. Ми розуміємо, що він за всіх (голодує – ред.), і ми його не засудимо, якщо його звільнять одного, у нього двоє дітей, ще й кажуть, що один хворий. Нехай подумає про дітей і не голодує"", - переповіла Тамара Клих слова свого сина.

Олег Сенцов - символ незламності і боротьби з несправедливістю

Нагадаємо, ще одне місто визнало заслуги Олега Сенцова.

Як повідомляв "Знай.ua", лист Сенцова підтвердив найстрашніше.

Також "Знай.ua" писав, що Сенцова висунули на премію "за свободу думки".