Харків'яни пропонують дати режисерові Олегу Сенцову статус почесного громадянина міста.

Про це йдеться в електронній петиції Дмитра Гавриленко, яка зареєстрована на сайті Харківської міської ради, передає Depo.Харків.

Автор пише про те, що раніше міська рада Парижа надав борцю за правду й демократію Олегу Сенцову статус почесного громадянина.

Олег Сенцов
Олег Сенцов

"Я закликаю депутатів міської ради та мера Харкова Геннадія Кернеса наслідувати приклад своїх французьких колег - зробити Олега Геннадійовича Сенцова почесним громадянином нашого міста! Він - справжній патріот України, з щирою відданістю ідеям свободи, демократії, верховенства права та людської гідності", - підкреслив Гавриленко.

Популярні новини зараз
"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

На думку Гавриленко, таке рішення буде знаком того, що Харків виступає за ідеї демократизації, гуманізму, прийняття верховенства права та людської гідності у сьогоднішньому українському суспільстві.

Сенцов
Сенцов

Раніше повідомлялося, що муніципальна рада міста Парижа 24 вересня одноголосно віддав свої голоси за привласнення режисерові з України, політичному в'язню Олегу Сенцову звання почесного громадянина міста. Рішення ухвалили, завдяки тому, що градоначальник Парижа Анн Ідальго виступила з відповідною пропозицією. Така інформація надійшла від hromadske.

Олег Сенцов
Олег Сенцов

"Париж знають як столицю прав людини. В ньому втілені особисті свободи, в тому числі свобода слова і захист демократії. Ми несемо відповідальність за те, щоб підтримувати ці цінності і боротися за те, щоб до них ставилися з повагою по всьому світу. Олега Сенцова повинні звільнити", - зазначила жінка.

Нагадаємо, незаконно засудженому в Росії Олегу Сенцову прийшов лист з проханням завершити акцію голодування.

Раніше Знай.ua повідомляв, Олега Сенцова висунули на премію "за свободу думки".

Також Знай.ua писав, днями стало відомо про те, що Український культурний фонд профінансує наполовину театральну постановку п'єси "Номери" Олега Сенцова.