Як відомо, 26 вересня з'явилася інформація про те, що в Макіївці на окупованій Донецької області сталося масове отруєння людей питною водою через несправну систему її дезінфекції.

Спочатку в лікарні потрапили 39 осіб, серед яких було 2 дітей. Згодом стало відомо, що кількість госпіталізованих внаслідок отруєння питною водою в окупованій Макіївці людей збільшилася.

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій шокували новою інформацією. Як виявилося, хлор для Макіївської фільтрувальної станції, за наявною у них інформацією, постачали з Росії. Про це повідомляє прес-служба відомства, передає "Новое время".

"Хлор для очищення води багатьом фільтр станцій КП Вода Донбасу як гуманітарна допомога, що надається МКЧХ та Швейцарською агенцією розвитку та співробітництва. Ці місії не здійснювали доставку хлору на Макіївську фільтраційну станцію. За наявною інформацією хлор поставлявся з РФ", – йдеться у повідомленні міністерства.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У МВОТ припускають, що причиною забруднення води могло стати порушення технологічного циклу очищення води або потрапляння до систем водопостачання небезпечних речовин, у тому числі хімічних.

У Міністерстві також повідомили, що направили звернення звернулося до СММ ОБСЄ з приводу отруєння водою в Макіївці.

"Оскільки представники органів влади України не мають доступу на окуповані території, МВОТ було направлено звернення до представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ з проханням прислати представників місії на місце спалаху захворювання для з'ясування причин отруєння населення України, яке зараз вимушено проживати на окупованій території", - наголошується в повідомленні.

За даними з відкритих джерел, відомо, що на даний час з ознаками отруєння госпіталізовано близько 100 осіб, проте окупаційна влада приховує точну кількість постраждалих.

Нагадаємо, жителі окупованих Донецька, Горлівки, а особливо Макіївки вже кілька днів скаржаться на якість водопровідної води. Люди масово розповідають у соцмережах про те, що вода каламутна, смердить і після кип'ятіння ці ознаки лише посилюються.

Як повідомляв портал "Знай.uа", жителі Макіївки на Донеччині масово отруїлися питною водою, яку частково знезаражували марганцем.

Також "Знай.uа" писав, користувачі мережі з жахом спостерігають за наслідками отруєння в дитбудинку, яке сталося під Рівне.Однак нова інформація шокує ще більше.