Кожен рік, в останній день вересня, в Україні відзначається День усиновлення. Дата завжди припадає у день великого православного свята — Дня святих мучениць Віри, Надії, Любові і матері їх Софії. Віра, Надія і Любов, які уособлюють головні християнські чесноти, втілюють ідеали мудрості й відкритого серця, безсумнівно, стали добрими покровителями цього свята.

День усиновлення в Україні 2018: історія свята

Вперше українці відзначили цей день зовсім нещодавно - в 2009 році. Тоді указ президента України (тепер уже екс-президента) Віктора Ющенка проголосив, що День усиновлення в нашій країні буде відзначатися 30 вересня щорічно.

В урочистій промові на честь Дня усиновлення Ющенко заявив: "це день вшанування прийомних батьків, вихователів дитячих будинків родинного типу, педагогів, лікарів, усіх, хто причетний до усиновлення і захисту прав дитини. Це день радості тисяч і тисяч дівчаток і хлопчиків, які знайшли щастя в люблячих і дбайливих сім'ях. Це свято доброти і милосердя для всього українського суспільства".

День усиновлення в Україні 2018: значення свята

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Говорити про те, наскільки День усиновлення в Україні важливий можна дуже довго і красиво, але це і так всі розуміють. Адже з кожним роком у нашій країні зростає кількість сімей, які бажають взяти обділену батьківською ласкою дитину. З цього можна зробити висновок, що українці вміють співчувати, вони гуманні і милосердні люди.

Варто відзначити, що на сьогоднішній день не існує проблеми з усиновленням сиріт у віці до 5 років, навпаки, є величезна черга на усиновлення. Більш складна ситуація з усиновленням дітей старшого віку. Зокрема, дітей-сиріт у віці після 11 років набагато більше, ніж бажаючих усиновити їх.

У цей важливий день необхідно привітати людей, які усиновили дітей. Також на особливу подяку заслуговують працівники дитячих будинків, опікуни, комісії з усиновлення та інші громадські організації, які займаються питаннями з цього доброчесного справі.

Традиційно в День усиновлення в різних містах України проходить досить багато невеликих заходів. Найчастіше це виставки, благодійні вечори та концерти, які організовуються за підтримки волонтерів у дитячих будинках.