На сьогоднішній день в українських тюрьмах проблем безліч. Починаючи з проблем переповненості, недофінансування, закінчуючи проблемою алкоголю і наркотиків.

Начальство на місцях не в змозі боротися з цими складнощами. Тут і там спалахують злочини в самих тюрмах на ґрунті алкоголю і наркотиків. Як карати людей, які під впливом наркотичних чи алкогольних речовин у в'язниці вбили або поранили співкамерника? Закон не передбачає таких речей. Їх просто не повинно бути на практиці, але вони є і що з цим робити тюремники не знають. Про це в інтерв'ю розповів заступник міністра юстиції Денис Чернишов.

"Одна з найбільших проблем і бід – це алкоголь. Коли людина не працює, не зайнятий, у нього немає фізичного навантаження, а потрапив він туди, тому що не міг себе контролювати, а тут ще прийняв бадьорить, починаються злочину вже в місцях позбавлення волі", - пояснює він.

За словами Чернишова, наркотики і алкоголь у в'язниці потрапляють не тільки через нечистих на руку співробітників пенітенціарних установ.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима
Показати ще

"Перекидають через паркани, використовуючи навіть рогатки і саморобні катапульти. Але ця проблема не тільки у нас. У Західній Європі ця проблема також існує, там на квадрокоптерах навіть скидають заборонені предмети та речовини. А в Китаї, виявляється, є ціла фабрика з виробництва телефонів для місць позбавлення волі. Ці телефони нагадують за формою губну помаду, ну і зрозуміло, як їх проносять. Тому сказати, що це проблема тільки української пенітенціарної системи, не можна. Але, наприклад, якщо мова йде про перекидання, то без поліції ми не можемо з цим боротися, адже людина перебуває на волі, він щось перекинув і пішов собі далі. А якщо в нього буде така кількість наркотиків, яке не підпадає під кримінальну відповідальність, то його навіть залучити неможливо", - говорить заступник міністра.

"Знай.ua" писав: десятки ударів ножем: у Києві жорстоко вбили таксиста.

"Знай.ua" повідомляв раніше: Париж зробив Сенцову подарунок.