У перший жовтневий день на території України очікується низька температура повітря, яка компенсується безхмарною і сухою погодою.

Про це повідомила відомий народний синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Так, за словами синоптика, таку суху і прохолодну погоду приніс антициклон з дивною назвою Том, який продовжить визначати температурний режим у понеділок, 1 жовтня.

Наголошується, що в середньому в Україні вдень 1 жовтня очікується 13−17 градусів тепла, на півдні та на Закарпатті — 17−22 градуси. А в столиці України в цей день також буде сухо і сонячно. Вночі температура складе 2−5 градусів тепла, вдень — 12−15 градусів з позначкою «плюс», зазначає Діденко.

Популярні новини зараз
ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати
Показати ще

«Вночі було холодно, найближчої ночі теж не мед, але сподіваюся, що сонячний день компенсує домашні штани з начосом і такі ранні вечірні пуховики», — написала Діденко в соцмережі.

Також синоптик привітала всіх українців зі світлим святом — днем святих Віри, Надії, Любові і матері їх Софії.

Том, антициклон, дарує і сьогодні, і завтра суху переважно сонячну погоду (див. карту) Вночі було холодно, найближчої...

Geplaatst door Наталка Діденко op Zondag 30 september 2018

Крім того, 30 вересня о 9 годині ранку температура води в Чорному і Азовському морях була 16-19°, в Дніпрі в межах Києва 16°.

Народний прогноз погоди на 1 жовтня

1 жовтня вшановується пам'ять мучениці Аріадни. У народі цей день називався Аріна Шипшиниця, журавлиних років. Якщо на Аріну журавлі полетять, то на Покров (14 жовтня) буде перший мороз; якщо ні, то до Артем'єва дня (2 листопада) не буде жодного морозу - «сльота простоїть». Яка погода 1 жовтня, така буде і 1 квітня.

Нагадаємо, що Державна служба з надзвичайних ситуацій попереджає про заморозки майже по всій території України.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україні протягом наступного тижня, з 1 по 7 жовтня, очікуються справжні нічні заморозки, а температура повітря буде тільки знижуватися.

Також портал Знай.uа писав, що початок жовтня не потішить українців теплом, по всій території України утримається хмарна погода, але вже до кінця наступного тижня ми зможемо побачити, як небо стане ясним.