Напередодні в Донецькій області затримали чотирьох невідомих, які в прифронтовій зоні примудрилися вкрасти близько кілометра залізничного полотна.

Про це повідомив Відділ комунікації ГУНП в Донецькій області.

"Оперативники отримали інформацію про те, що група осіб розбирає залізничне полотно недалеко від селища Очеретине, позбавляючи мешканців транспортного сполучення. Диспетчери повідомили, що на перегоні Очеретине-Новобахмутовка викрадено майже кілометр рейок і більше 10 тисяч деталей кріплення", - сказано в повідомленні.

При цьому зловмисників затримали на місці злочину безпосередньо під час крадіжки.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

За один раз чотирьом підозрюваним вдалося розібрати майже 300 м залізниці. У них було вилучено 28 фрагментів залізничних шляхів, кожен з яких був довжиною 12 метрів.

Крім того, у викрадачів був відмінний набір для демонтажу: трактор, спеціальний ключ, газовий різак. Відзначається, що трактором керував працівник комунального підприємства, який використовував робочий транспорт для вчинення злочину.

Затриманими виявилися жителі Очеретине, Костянтинівки та Запорізької області у віці 33-43 років. Один з них шість років перебуває у розшуку за ухилення від сплати аліментів.

Правоохоронні органи встановили, що залізничне полотно підозрювані вирізали на замовлення. Бригаду викрадачів найняв житель Костянтинівки. Після проведеної операції він збував викрадені металеві вироби.

Правоохоронні органи вживають заходів щодо його затримання. За фактом відкрито кримінальне провадження. Попередньо кваллифицируется стаття про крадіжку – ч. 1 ст. 185 КК України.

Нагадаємо, Укрзалізниця запускає нічний експрес по популярному маршруту.

Як повідомляв "Знай. ua", про віці загниваючих поїздів "Укрзалізниці" можна складати анекдоти: названі цифри.

"Знай. ua" писав, що слідом за логотипом Укрзалізниця оновила квитки.