У понеділок, 1 жовтня, стало відомо, що скандально відомий екс-радник голови Міністерства внутрішніх справ України Ілля Ківа погрожував одеському активісту Сергію Стерненко в присутності правоохоронців.

Історію про цей інцидент Стерненко опублікував на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Як повідомляє активіст, це сталося вдень 1 жовтня в Головному слідчому управлінні Києва, де він знайомився з матеріалами виробництв щодо двох нападів на нього.

Ілля Ківа і Сергій Стерненко

"Коли вже закінчував, приблизно в 16:45, відкрилися двері, і в кабінет, де був я і двоє слідчих, увійшов Ілля Ківа у супроводі невідомого мені чоловіка, імовірно співробітника МВС. За його поведінкою було помітно, що зі слідчими вони знайомі", – написав Стерненко.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Він зазначив, що екс-радник Авакова прийшов на допит в якомусь кримінальному провадженні. Під час зустрічі Ківа провокував Стерненко питаннями: "просто так напав на хлопця, який загинув", очевидно, натякаючи на останній напад на одеського активіста.

"Я відповів, що за його логікою, мабуть, я сам себе бив битою, сам собі стріляв у потилицю, і мені нічим було зайнятися, я вирішив просто так в 20 метрах від свого під'їзду напасти на двох чоловіків більше мене", – заявив активіст.

Сергій Стерненко

"У відповідь Ківа сказав, що "якщо б прислали "правильних людей", то мене точно б убили". І додав: "Ви, активісти, жити не даєте нікому. Ми вас, активістів, в землю будемо закопувати", – цитує одіозного політика хлопець.

При цьому Стерненко уточнив, що слідчі, які весь цей час були присутні в приміщенні, не зробили Ківі жодного зауваження і ніяк не відреагували на погрози у бік громадського активіста.

«Ми вас, актівістов, в зємлю будєм закапивать» — Ілля Ківа. Сьогодні я був в ГСУ Нацполіції в Києві, в кабінеті 647,...

Geplaatst door Сергій Стерненко op Maandag 1 oktober 2018

Раніше повідомлялося, що останній напад на активіста Сергія Стерненко стався в ніч на 25 травня – в Одесі двоє невідомих напали на нього. Один із нападників загинув, іншому вдалося втекти. Це вже був третій напад на екс-лідера одеського "Правого сектора", який стався на початку року.

Нагадаємо, копи заявили, що напади на активістів розкрито.

Як повідомляв портал Знай.uа, суд Одеси обрав запобіжний захід одному з підозрюваних у замаху на вбивство одеського активіста Віталія Устименко.

Також портал Знай.uа писав, як розслідують найбільш гучні замахи і вбивства активістів.