У Державній службі статистики України вже підрахували, скільки українці заборгували за комунальні послуги станом на кінець серпня.

Цю інформацію повідомляє Уніан.

У повідомленні говориться, що в серпні, борги українців по оплаті за житлово-комунальні послуги, у порівнянні з липнем (38,4 мільярдів гривень), знизилися на 0,8%.

Так, в Держстаті уточнили, що станом на кінець серпня, борги склали:

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще
  • за природний газ - 16,7 мільярдів гривень;
  • за постачання електроенергії - 3,9 мільярда гривень;
  • за централізоване опалення та гарячу воду - 10,4 мільярда гривень;
  • за централізоване постачання холодної води та водовідведення - 2,9 мільярда гривень;
  • за утримання будинків, споруд та прибудинкових територій - 4 мільярди гривень;
  • за вивезення твердих побутових відходів - 0,5 мільярдів гривень.

Співробітники служби розповіли, що з урахуванням електроенергії (з розрахунку 150 кВт/год), середні нарахування на одного власника особового рахунку у серпні становили 588,6 гривень.

Нагадаємо, щоб отримати субсидію, українцям більше не доведеться виписувати з свого житла людей, що проживають не за місцем реєстрації. Про це заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева під час години запитань до уряду, пише Politeka.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", після візиту в Україну місії Міжнародного валютного фонду, яка закінчила роботу 19 вересня 2018 року, українців чекає підвищення цін на газ. На скільки і з якої дати – Кабмін повідомить пізніше.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що уряд України в ході переговорів з МВФ досяг домовленості про підвищення цін на газ. Ціни будуть підвищені до рівня імпортного паритету до 2020 року. Однак, за словами чиновників, цінових стрибків не буде, і процес буде реалізовано поступово.