Особливі відносини Німеччини та Ізраїлю. Канцлер Меркель розповіла про своє ставлення до геноциду єврейського народу.
Масове знищення євреїв нацистами завжди залишиться в пам'яті всіх народів. Була зроблена спроба винищення цілої нації.

Були вбиті люди, які жили на окупованих територіях в умовах нацистського режиму. Канцлер Німеччини нагадала про вічні обов'язки німців пам'ятати про голокост і боротися з антисемітизмом. Під час візиту вона відвідала святі місця, згадуючи сумні події минулих років. Єврейський народ приблизно 80 років тому зіштовхнувся з безпрецедентною ненавистю та насильством, особливу увагу приділила Голокосту.

"З цього випливає вічний обов'язок Німеччини пам'ятати про цей злочин і боротися з антисемітизмом, ксенофобією, ненавистю та насильством", - сказала Меркель.

Відвідавши Ізраїль з одноденним візитом, канцлер Німеччини, здивувала всіх своїм трепетним ставленням до єврейського народу. На зустрічі з ізраїльським прем'єром вона обговорювала співробітництво ФРН та Ізраїлю, а також посилення хвилі антисемітизму в Німеччині в останні місяці.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Ніхто не забутий, ніщо не забуте" - це гасло буде завжди в серцях усіх народів. В яку б даль не йшли воєнні роки, ми повинні про них пам'ятати, про них повинні пам'ятати наші онуки і діти. Сьогодні Ізраїль та Німеччина підтримують "особливі відносини", засновані на спільних переконаннях і довірі.

Як далі будуть розвиватися відносини Німеччини та Ізраїлю буде відомо лише нащадкам. Але помилка минулого не повториться ніколи.

"Знай.ua" повідомляє також: Путін розповів Меркель, що зробить з Сенцовим. Президент Росії Володимир Путін і канцлер Німеччини Ангела Меркель обговорили ситуацію з політичним в'язнем Росії Олегом Сенцовим.

"Знай.ua" писав по темі: гавкав на Україну: Меркель навчила Путіна "подавати лапу". Про те, як підписувалися Мінські угоди, які повинні були врегулювати збройний конфлікт на Донбасі і кровожерливі амбіції Путіна, розповів екс-президент Франції Франсуа Олланд у своїй книзі "Уроки влади".