Про те що бджоли масово гинуть через застосування неякісних хімікатів, згадується хіба що раз на рік - в день професійного свята пасічників. Та це мало що допомагає бджолам. У той час саме бджолина праця є важливою для нашої економіки, адже Україна входить до трійки найбільших експортерів меду.

У п'ятницю, 5 жовтня, активісти вийшли до Кабінету міністрів на мітинг через масову загибель бджіл. Вони принесли в урядовий квартал труну з мертвими бджолами. Про це повідомляє ТСН.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Пасічники вимагають внести зміни до Кримінального кодексу України про кримінальну відповідальність за порушення законодавства при обробці сільськогосподарських культур неякісними хімікатами, через що гинуть бджоли і забруднюється сама продукція.

Зазначається, що лише цього року через використання фермерами неякісних пестицидів, загинуло понад 45 тисяч бджолиних сімей.
Бджолярі висувають єдину вимогу - покласти відповідальність на законодавчому рівні за використання неякісних хімікатів на фермерів.

Пасічники пронесли бджолиний труну по вулиці Грушевського від будівлі Уряду до будівлі Верховної Ради. Вони заявили, що якщо закон не приймуть, знову вийдуть на мітинг вже навесні.

Нагадаємо, офіційно підтверджено, що кожна сьома тонна світового меду — українська. А на пасіках країни "працює" близько п'яти мільйонів бджолиних сімей.

Як повідомляв портал "Знай.ua", вчені б'ють на сполох – масове вимирання бджіл в даний час зафіксовано в різних частинах планети.

Також "Знай.ua" писав, вчені назвали продукт, які руйнують мозок.