Нещодавно австралійські вчені знайшли зв'язок між операційно-мисленнєвою діяльністю мозку людини та режимом харчування зранку.

Дослідження австралійських вчених з Університету Маккуорі в Сіднеї несподівано показало, що вживання жирних і солодких сніданків (круасани, млинці, сирники, печиво, шоколадні вироби або солодкі мюслі) сприяє значним змінам у мозку всього за чотири дні.

Як стверджують вчені, ці зміни можуть привести фактично до повної втрати здатності до навчання і запам'ятовування.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Науковий співробітник Університету Сіднея Домінік Трана впевнений, що описані процеси можуть бути пов'язаними з можливими змінами рівня глюкози в крові, який значно збільшується через незбалансований і нездоровий сніданок.

вчений
вчений

Нагадаємо, їжа впливає не тільки на наш настрій, але і на сексуальне бажання.

Тому немає нічого краще, ніж приготована власними руками романтична вечеря, яка мiстить деякі продукти з рейтингом R, що сприятливо впливають на ваше лібідо і вашого партнера, повідомляє Health.

Ось деякі з харчових інгредієнтів, які заслужили репутацію афродізіака і чиї "збуджуючі якості" підтвердила сучасна наука.


Як писав раніше Знай.ua, осінь приносить не лише вітри, сльоту та дощі. Вона, можна сказати, офіційно відкриває сезон застуд.

Саме цим словом в народі називають ГРВІ (гостра респіраторна вірусна інфекція) чи ГРЗ (гостре респіраторне захворювання).

Про те, як уникнути та як лікувати ці хвороби, є багато різних порад – комусь допомагають одні, а комусь інші.

Та всі лікарі сходяться в одному - при перших симптомах застуди потрібно багато пити. Рідина допомагає швидше "вимити" патогени і токсини з організму.

З огляду на рекомендації медиків, пропонуємо добірку простих та доступних напоїв, які допоможуть справитись з першими проявами застуди.


Також Знай.ua писав про те, що головний біль може бути безпосередньо пов'язаним з неправильним харчуванням.