Головний біль може бути безпосередньо пов'язаним з неправильним харчуванням. Читайте в матеріалі Clutch про продукти, які впливають на наше самопочуття, викликаючи напади мігрені.

Міцні напої

бар
бар

Алкоголь зневоднює організм, а недобір рідини негативно позначається на роботі судин головного мозку. Негативний ефект буде однаковим незалежно від того, який вид алкоголю ти вибираєш.

Пристрасть ласунів

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Так, шоколад піднімає настрій, але він же викликає головні болі. У продукті міститься кофеїн і ряд елементів, що викликають напади мігрені.

Перероблене м'ясо

Нітрати і консерванти, які містяться в сосисках, ковбасах і хот-догах, згубно позначається на судинах головного мозку, просто звужуючи їх. Тому у фанатів м'ясних делікатесів часто буває мігрень.

Продукт гурмана

Дивно, але дорогі сорти сиру можуть спровокувати головний біль. Справа в тому, що в продукті міститься речовина — тирамін, збудник мігрені. Ця речовина з'являється в сирі, який штучно старять.

Холодна їжа

Охолоджені і заморожені продукти приводять до спазмів судин, що тягне за собою напади головного болю. Особливо це відчувають люди, які в розпал спекотного літнього дня вирішують швидко з'їсти морозиво.

Нагадаємо, мігрень — неврологічне захворювання, що часто супроводжується виснажливими головними болями. Лікування мігрені — дорога процедура, однак звернення до лікарів допомагає встановити причину розвитку захворювання. Які продукти можна, а які не можна їсти при головному болі?

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", вживання харчових волокон дозволяє зменшити ймовірність розвитку запальних процесів в організмі. До такого висновку прийшли дослідники з Університету Іллінойс.

Також "Знай.ua" писав, фахівці розповіли, що в нашому організмі відповідає за осінню нудьгу і як убезпечити себе від її появи.