Аргінін або L-аргінін — амінокислота, що міститься в молочних продуктах, рибі, птиці та інших видах м'яса.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВ першу чергу він необхідний дітям для здорового росту і повноцінного розвитку. Також аргінін вельми популярний серед бодібілдерів, тому що допомагає наростити м'язову масу. На щастя, людський організм здатний виробляти аргінін самостійно, а також отримувати його з їжі, пише Medical News Today.
Чим корисний?
Проте лікарі рекомендують воздержать від прийому аргініну, якщо пацієнт нещодавно пережив серцевий напад.
Аргінін також покращує роботу нирок, прискорює процес загоєння, зміцнює імунітет і нормалізує гормональний рівень.
В яких продуктах міститься
1. Горіхи і насіння
Насіння гарбуза містять величезну кількість аргініну — 6,905 г аргініну на одну чашку сушеного гарбуза.
Насіння кунжуту також є хорошим джерелом аргініну — 4,875 р в одній чашці.
Аргінін також зустрічається в різних видах горіхів:
Сушені волоські горіхи — 4,522 р в одній чашці.
Мигдаль — 3,525 р в одній чашці.
Кедрові— 3,258 р в одній чашці.
2. М'ясні продукти
Кращим джерелом аргініну вважається біле м'ясо, а особливо грудка індички — 16,207 р в одній чашці.
Курка містить 2,790 г аргініну в одній чашці.
Одна порція свинячої корейки містить 2,661 г аргініну.
В півкіло яловичини міститься 4,131 г аргініну.
3. Бобові
Наступні бобові містять велику кількість аргініну та інших амінокислот:
Соєві боби — відмінна альтернатива м'яса, яка містить 5,865 р амінокислоти в одній чашці.
Сирий арахіс — 4,567 г аргініну на чашку.
Нут — 3,878 г на чашку.
4. Морські водорості
Чашка висушених водоростей містить 4,645 р амінокислоти.
Чим шкідливий?
Люди з цирозом печінки або низьким кров'яним тиском також повинні уникати прийому цiєй амiнокiслоти.
Нагадаємо, жирний сніданок призводить до колосальних змін у мозку всього за кілька днів.
Як повідомляв портал "Знай.uа", дослідники з Монреальського університету довели, що нічна робота збільшує ризик виникнення раку грудей у жінок.
"Знай.иа" писав, що м'ясні напівфабрикати і оброблене м'ясо збільшують ризик виникнення раку молочної залози у жінок.