Ніхто не очікував, що закон, який прийняла Верховна Рада про "євробляхи" моментально набуде чинності. Він ускладнив життя автомобілістам, які пригнали авто з Європи і не поспішали перевести машини на українські номери.

Цей закон від 27 вересня додав проблем власникам автомобілів з іноземною реєстрацією. Згідно з новим законом про парковку, якщо транспортний засіб припарковано з порушенням ПДР і поруч немає власника авто, то його можуть евакуювати. У цьому криється небезпека для власників "евроблях".

"Якщо законні власники зможуть забрати автомобілі після сплати штрафу, авто на іноземній реєстрації будуть повертати тільки особам, які ввезли їх на територію України", — розповів генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко.

Проте фактичний власник і людина, яка ввезла авто, не завжди одне і теж обличчя. Найчастіше ввезення оформляється на підставну або малозабезпечене особу, яку надалі знайти неможливо. Тому повернути автомобіль буде не просто. Також забрати своє авто зі штрафмайданчика можна, пред'явивши довіреність. Як відомо, довіреність можна запросто купити через інтернет. Тому, найімовірніше, в Україні почнуться різні махінації, корупція зросте в кілька разів. Або навпаки "євробляхи" стануть найбільш законослухняними автомобілістами.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Знай.ua" також пише: "евробляха" по-українськи: копи накрили вантажівка повністю забитий кокаїном. Зараз вже відомо, що затримана вантажівка прямувала на північ Європи і начебто перевозив рибу. Однак митники, які перевіряли місткість автомобіля декілька засумнівалися в законності перевозиться через нервову поведінку водія і пасажира вантажівки, з-за чого вони відправили автомобіль на більш ретельну перевірку.

"Знай.ua" писав раніше: "Братки" не евробляхах зовсім втратили страх, поліція безсила: скандальні фото.Поліція стурбована, адже останнім часом на дорогах України почало з'являтися так звана "народна творчість" на номерних знаках пригнаних з-за кордону автомобілів.