Поки в Україні збільшують податки, кількість людей, які отримують зарплату в конвертах, стрімко зростає

За даними Держстату, з 26 мільйонів працюючих громадян близько 8 мільйонів отримують "чорну" і "сіру" зарплату. Підтвердив інформацію заступник голови ДФС України Євген Бамбизов.


Практика в конвертах стає зручною роботодавцю і працівникові. На договірних відносинах гроші виплачують без сплати податків. Схема досить поширена на підприємствах України.

Як з'ясувалося, подібна практика актуальна в 46% підприємствах, які вдалося перевірити держслужбі.
Можна тільки уявити, скільки коштів надходить у бюджет країни. Бамбизов також підкреслив, що штрафна санкція за кожного неоформленого працівника становить 112 тис. гривень.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"
Показати ще

Нагадаємо, раніше Олександра Кужель блиснула сумкою, вартістю майже 500 мінімальних зарплат.


Як повідомляв портал "Знай.uа", мешканка Замбії в 73 роки закінчила університет з відзнакою і отримала ступінь магістра. Варто відзначити, що випускниця Тангу Мланга Мазаба є матір'ю п'ятьох дітей і бабуся 10 онуків.


Вона також розповіла, чому в такому пізньому віці все ж вирішила піти вчитися в університет.


"Знай.uа" писав, скільки потрібно збирати на квартиру в Україні. У результаті виявилося, що сама "сита" за рівнем зарплат Київська область виявилася найбільш неблагополучною для покупки житла. Місцевим доведеться збирати на 1-кімнатну квартиру цілих 11 років. Жителі Рівненської області та Одеси будуть відкладати 10 років. Дивно, але в інших регіонах ситуація набагато краще, для жителів Кіровоградщини - 4 роки, Чернігівщини— 5 років і Запорізької області — 5 років.


Аналітики наводять середні ціни на квартири. Природно, що зарплата і сфера теж можуть скоротити терміни отримання бажаних квадратних метрів. Так, якщо у вас зарплата в кілька разів вище середньої, можна буде витратити менше років. Хоча найчастіше зарплати не радують, якщо люди замислюються про те, що їм доведеться збирати десятками років.