У суботу, 6 жовтня, в зоні проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі двоє українських військовослужбовців отримали поранення.

Про це повідомляє у Facebook на сторінці прес-центру штабу ООС

Крім того повідомляється, що протягом доби проросійські терористи "Л/ДНР" 9 разів порушили режим припинення вогню. Також вони тричі застосували заборонену Мінськими угодами зброю.

У зведеннях також йдеться, що по позиціях українських військових проросійські бойовики відкрили вогонь зі ствольної артилерії.

Зведення станом на 18:00 6 жовтня 2018 року #ООС #операція_ОС #вечірнє_зведення Упродовж поточної доби, від 7-ї до...

Популярні новини зараз
Цей новий документ видаватимуть ТЦК тим, хто не має військового квитка: зателефонують і перевірять ПриватБанк заблокував рахунок: що треба робити відразу Судний день розраховано: коли і чому людство може зникнути Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії
Показати ще
Geplaatst door Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation op Zaterdag 6 oktober 2018

"Вдень ворог відкривав прицільний вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по позиціях Об'єднаних сил в районі населених пунктів Новотошківське, Шуми, Невельське, Мар'їнка, Новотроїцьке, Гнутове, Водяне та Лебединське. Опорні пункти наших військ поблизу Шумів, Гнутового та Лебединського були обстріляні з мінометів 82-го калібру. Крім того, по позиціях біля Лебединського ворог вів вогонь зі ствольної артилерії калібру 122 мм", - написано у звіті.

Також у зведеннях відзначається, що українські військові відкривають вогонь у відповідь лише при прямій загрозі життю. Саме таким чином, та лише при прямих наказах командирів українські військові припиняли обстріли бойовиків чіткою відповіддю.

"У разі загрози життю військовослужбовців командири приймали рішення на здійснення вогневого впливу на противника, змушуючи його припинити обстріл. Ситуація в районі проведення операції залишається під контролем Об’єднаних сил", - наголошується в повідомленні.

Разом з тим варто відзначити, що у ЗСУ дали пояснення, для чого призиваються в армію тисячі офіцерів запасу.

Тисяча офіцерів запасу буде покликана в армію в листопаді поточного року в небойові частини. Така інформація прозвучала від юридичної служби Збройних сил України.

У відомстві пояснюють, що така необхідність з'явилася через те, що офіцерів вже на даний момент не вистачає на арсеналах, базах, складах, у навчальних центрах та на полігонах. У ЗСУ необхідні також експерти рідкісних спеціальностей у механізованих та інженерних підрозділах, мало зв'язківців і лікарів.

Нагадаємо, дипломатичні таємниці України опинилися в лапах російських хакерів.

Як повідомляв "Знай.ua", українські аси позмагаються з найкращими пілотами світу.

Також "Знай.ua" писав, що на Донбасі розповіли про гнилу красу "руського міра".

Батальон Донбасс ЗСУ взял в плен 3 рашистов.