Під час розкопок дослідники виявили будови дивної форми в містечку Хирбет ель-Мастару, що поблизу нинішнього Єрусалиму.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Вчені відразу ж відзначили, що це відкриття дозволить розкрити частину таємниць Священного писання християн.

Наразі вже відомо, що група археологів знайшла підтвердження біблійної версії виходу євреїв з Єгипту, адже вони помітили у головній книзі віруючих описання так званих сспеціальних загонів округлої форми. Відзначається, що у минулому такі будови часто зводили на Близькому Сході для захисту домашніх тварин від вітру і холоду.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Крім того вчені висловили переконання, що саме у цій місцевості протягом багатьох років зупинялись кочівники, що на думку вчених говорить про величезну кількість жителів відповідних будівель. У самій же Біблії говориться, євреї пішли з Єгипту під проводом Мойсея після 430 років існування в цій країні. Вони перетнули Червоне море, яке раніше називалося Чорним.

Також відзначається, що група євреїв зупинилась поблизу гори Синай, де саме Бог передав Мойсею священні скрижалі із заповідями. У свою чергу господь закликав народ завоювати землі Ханаан, проте вони забоялись нападати на місцевих жителів, через що поплатились за боягузтво різними бідами, які їх спіткали.

За легендою, Бог розсердився на євреїв і змусив їх протягом 40 років блукати по безпідставним просторах.

Тільки нащадки цих людей завоювали Ханаан і досягли успіху. Археологи кажуть, що знахідка дозволяє говорити про правдивість біблійної розповіді. Однак деякі з фахівців рекомендують не робити далекосяжних висновків з цього приводу.

Разом з тим варто відзначити, що зарубіжні вчені провели ряд досліджень, в результаті яких їм вдалося розкрити таємницю походження скіфів, сарматів та інших кочівників залізного століття. Відкрити вдалося зробити завдяки ізотопному і генетичного аналізу останків.

Дослідники вважають, що стародавні євразійці є вихідцями східній частині причорноморських і прикаспійських степів. Саме степу Прикаспію і півдня Уралу, як і монгольські простори, стали місцем народження давніх скитальців і головним "локомотивом" їх розселення на заході, впевнені експерти.

Завдяки генетичним дослідженням, вчені змогли зробити висновок, що "каспійська" гіпотеза походження індоєвропейської мовної сім'ї, яку також доводили російські фахівці, є більш правдоподібною, ніж "анатолійський" варіант, згідно з яким мовна сім'я зародилася в Анатолії (сучасна Туреччина).

Експерти мають намір продовжити дослідження з метою з'ясувати, що пов'язує скіфів, сарматів та кіммерійців, а також дізнатися, що змусило їх стати противниками всій Римській імперії та Візантії.

Нагадаємо, 5 гендерів індійців, про які мало хто знає.

Як повідомляв "Знай.ua", вчені розшифрували древнє єгипетське любовне заклинання.

Також "Знай.ua" писав, що московський піп пригрозив українці анафемою.

Мій путівник. Єрусалим – Стіна плачу та цвинтар, на якому місця коштують мільйони