Священик православної церкви Московського патріархату Гедеон, на якого оформлена зведена на фундаменті Десятинної церкви каплиця УПЦ МП, написав гнівного листа гендиректору Національного музею історії України Тетяні Сосновській.


Лист Соновська оприлюднила на своїй сторінці у Facebook.
Очільниця музею пояснила, що в кінці квітня звернулася до Гедеона з листом, в якому просила демонтувати деякі розміщені їм об'єкти, на установку яких музей не надавав дозволу.


На це Гедеон відповів, що, мовляв, дзвіниця, церковний паркан та інформаційний щит там були встановлені ще 10 років тому як церковні атрибути.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

"У разі продовження вами умисних дій, спрямованих на розпалювання релігійної ворожнечі і ненависті, на приниження християнської честі і гідності ... Ви і всі ті, хто чинить гоніння на УПЦ - закличе сам на себе і своїх нащадків родове прокляття до семи поколінь", - пригрозив у листі Гедеон.

Завтра, в понеділок, 10 вересня 2018 року, о 15:00 Окружний Адміністративний суд міста Києва (має бути останнє...

Posted by Тетяна Сосновська on Sunday, 9 September 2018


За його словами, вся територія, на якій побудований храм, а також вся навколишня земельна ділянка, - "Історично належать нам", бо звідси поширювалося християнство на всю Київську Русь ".


Нагадаємо, нещодавно стало відомо про те, що Священний Синод Російської Православної Церкви обурився і протестує проти призначення Константинополем своїх екзархів в Києві.
Як передає джерело, Синод обурило, що це рішення прийняли без погодження з патріархом Кирилом і митрополитом Онуфрієм.

рпц


Як повідомляв раніше Знай.ua, керуючому справами Московської патріархії, митрополита Санкт-Петербурзькому і Ладозькому Варсонофій відмовили в грецькій візі.
Про це повідомляють російські ЗМІ.

піп

"Уже багато років владика здійснює восени паломництво на Афон, однак на цей раз грецької візи отримати не вдалося", - повідомляють ЗМІ.


Також Знай.ua писав про те, що призначення патріархом Варфоломієм своїх екзархів в Києві в особі архієпископа Памфільского Данила з США і єпископа Едмондского Іларіона з Канади в УПЦ МП назвали "грубим порушенням" і підкреслили, що відповідальність за негативні наслідки такого вчинку буде нести Константинополь.