Це справді неймовірно, стародавніх у індійців не існувало поняття жінка та чоловік і більше того у них було цілих 5 гендерів. Шоковані? Тоді читайте далі.

Європейці, які з'явилися на території Північної Америки розповіли корінним жителям, що в усьому цивілізованому світі тільки 2 гендерні ролі. Для індіанців це було потрясіння.

Також їм розповіли про те, що одна стать виконує одні завдання, інша стать — інші.

Але в індіанців в той же час не було якихось правил, вони не знали, що повинен виконувати та чи інша стать. Одні і ті ж завдання виконували всі.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Але найважливіше, люди з племені які володіли і жіночим і чоловічим характером вважалися обдарованими. Вважалося, що такі люди мають непереборний зв'язок з природою і здатні бачити себе з двох сторін.

Так про яких 5 статей йдеться, ось вони:

• Жіноча
• Чоловіча
• Жінка з 2 душами
• Чоловік з 2 душами
• Трансгендер

Після завоювання земель європейцями, двудушшя статі було знищено і швидко забуто новими засновниками.

Також під тиском християнства індіанці змушені були розділитися на 2 статі і вести себе у відповідності з нормами, одягатися під стать.

Найвідомішим з людей, які мали 2 душі, був Ош Тиш. Його ім'я в перекладі означає — той, що знаходить і вбиває. Ош Тиш народився чоловіком, одружився на жінці, але незважаючи на це вів себе як представниця прекрасної статі і одягав жіночий одяг.

Батьки племен ніколи не приписували своїм дітям особливої статі. Одяг був нейтральним і не було указів хто і кого повинен любити. Любов була природним актом.

У корінних американців люди з двома душами дуже шанувались. Їх сім'ї вважалися щасливими, і як правило ці сім'ї всіляко доводили це.

Індіанці думали, що можливість бачити світ очима одразу двох статей — це дар.

Нагадаємо, таємниці древньої цивілізації майя, які відкрилися зовсім недавно.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, коли перші європейці побачили Айну то були шоковані, що чоловіки, що жінки помітно виділялися на тлі монголоїдні корейців, японців та інших народів Далекого Сходу.

Також портал "Знай.uа" писав, як фліртували наші предки.