Після тривалих холодів та сезону дощів в Україну повертається тепло. За інформацією Укргідрометцентру 8 жовтня в Донецькій, Луганській та більшості районів південних областей утримається надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека.

Даний факт підтверджує прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій України.

гелікоптер ДСНС
гелікоптер ДСНС

Варто нагадати той факт, що в Україні з початку 2018 року від вогню загинули майже 1,2 тис. людей. Основними причинами виникнення пожеж, які в подальшому призводять до загибелі людей, є недбалість та нехтування головними правилами пожежної безпеки.

погода в Україні
погода в Україні

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Запам'ятайте це, а краще запишіть: "Нафтогаз" дав корисні інструкції У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українці не встигли насолодитися бабиним літом у вересні. Але засмучуватися не варто, так як у синоптиків для нас є приємні новини. Цей тиждень порадує теплом і осіннім сонечком.

Про це свідчать дані Укргідрометцентру. Так завдяки антициклону, який накрив Україну на цих вихідних, робочий тиждень в Україні почнеться з теплої і сухої погоди.

Як повідомляють синоптики, 8 жовтня на заході України буде хмарно, але сухо. Повітря прогріється до +6 +11 градусів тепла вночі і майже літніх +17 +22 тепла вдень. На півночі країни обіцяють мінливу хмарність. Температура буде аналогічною тій, що очікується на заході.

Варто нагадати, що в понеділок, 8 жовтня, у всіх областях буде сухо і тепло. На заході температура досягне +23 градуси. Прогнозують, що формувати погоду в найближчу добу буде антициклон.

В Укргідрометцентрі переконують, у понеділок опадів не очікується, вітер буде переважно південного напрямку до 10 метрів на секунду. Нічна температура коливається в межах 6-11°С, у східних областях місцями 3-5° тепла; вдень 17-22°С тепла, в Карпатах 11-16°C

Нагадаємо, тепло, затишок і захоплюючий сюжет: атмосферні книги, які варто прочитати цієї осені.

Як повідомляв Знай.uа парасолька не допоможе: до українців на одну ніч прийде зима.

Знай.uа писав, початок опалювального сезону 2018: стало відомо, коли зігріють Київ.