Дві мешканки Австрії стали жертвами хакерів, які зламали їхні телефони та отримали доступ до банківських рахунків. Весь їхній вміст, а це за кілька тисяч євро на кожному, перевели в Україну.

"Поліція розшукує невідомих злочинців, які зламали два мобільних телефони, щоб отримати дані банківських рахунків власників. В обох випадках зловмисники зняли гроші з рахунків і здійснили переведення в Україну", - заявили в австрійській поліції.

Ця історія сталася ще в травні, але відомо про неї стало тільки зараз. Спочатку жертвою шахраїв стала 52-річна мешканка Швехата. 16 травня з допомогою сервісу"смарт-гроші" її рахунок став "легшим". Правоохоронці опублікували фото дівчини, яка знімала готівку в банкоматі. Це сталося двічі, а потім обидва платежі були переведені в Україну.

Поліція Австрії пов'язує цю історію з іншою схожою: у тому ж травні 55-річна мешканка Вени заявила про те, що її телефон зламали, після чого з її рахунку зникли кілька тисяч євро. Ця сума теж вирушила в Україну.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Раніше повідомлялося, що в українському Дніпрі викрили нову схему шахрайства аферистів. Своєю історією поділився у соцмережі Facebook місцевий житель Роман. Також у пості хлопець докладно розповів про аферу, з якою він зіткнувся.

Повідомляється, що не так давно у чоловіка вкрали кілька дуже дорогих велосипедів. Після цього йому почали надходити дивні повідомлення від людей, які нібито знають, де знаходиться вкрадене і готові повернути за певну плату.

Нагадаємо, що зустрітися з обманом можна навіть під час пошуку роботи через спеціальні агентства.

Як повідомляв портал Знай.uа, Габріела Малік, 41-річна уродженка Молдови, була оголошена в розшук співробітниками поліції Тернополя. Жінку звинувачують у шахрайстві в особливо великих розмірах.

Також портал Знай.uа писав, що у київських ріелторів з'явилася нова схема шахрайства.