Засуджений в Криму український активіст Володимир Балух вирішив припинити голодування.

Балух Володимир
Балух Володимир

Про це повідомляють українські ЗМІ із посиланням на повідомлення архієпископа УПЦ КП Климента.

Про це йдеться в зверненні Балуха, який голодував понад 200 днів. Звернення українця зачитав на прес-конференції в Києві архієпископ УПЦ КП Климент.

Нагадаємо, український омбудсмен Людмила Денисова стурбована тим, що вже давно немає новин від РФ про політв'зня українського активіста Володимира Балуха і стан його здоров'я.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Балух Володимир
Балух Володимир

Про це уповноважена з прав людини в Україні заявила в Facebook.

Людмила Денісова
Людмила Денісова

Російський омбудсмен Тетяна Москалькова звернулася до керівництва російської Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) з проханням дати дозвіл на відвідування українським омбудсменом Людмилою Денисовою засудженого в Криму українського активіста Володимира Балуха.

Як йдеться у листі, який Москалькова направила Денисовій, російський омбудсмен звернулася у ФСВП "у зв'язку з пропозицією про синхронному відвідуванні Вишинського і Балуха".

Володимир Балух
Володимир Балух

Денисова зазначає, що від російської сторони постійно отримує лише відписки. В той час, як вона продовжує наполягати на синхронному відвідуванні Балуха-Вишинського. При цьому про другого Москалькова нібито піклується.


Як писав раніше Знай.ua, український журналіст Роман Сущенко, якого незаконно заарештували в Росії і засудили до 12 років колонії суворого режиму, відправився по етапу до місця, де відбуватиме покарання.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив його колишній адвокат Марк Фейгін.

Роман Сущенко
Роман Сущенко

"За попередньою інформацією Романа Сущенка етапували до місця відбування покарання", - написав він. Поки що ніякі інші деталі не розкриваються.

Куди конкретно відправили журналіста, на даний момент невідомо. Трохи раніше Фейгін заявляв, що якщо до етапування дійде, він домагатиметься, аби його підзахисного не відправили далі середньої смуги Росії. Разом з тим Фейгін не виключає, що Романа Сущенка могли відправити до колонії у Якутську.


Також Знай.ua писав про те, що російська влада, зокрема прес-секретар управління ФСВП по Омській області Світлана Плотнікова розповіла про те, що в омській виправній колонії №6 "група негативно налаштованих засуджених" домагалася послаблення режиму утримання в колонії.