У Міністерстві оборони Росії підтвердили свої наміри підірвати умовні військові склади у рамках навчань.

Про це повідомляє прес-служба російського відомства.

Зокрема, відзначається, що у рамках військових навчань, що проводяться під Волгоградом спеціальний десант мав висадитись у тилу імовірного противника та знищити склад боєприпасів.

Відзначається, що у маневрах також взяли участь вертольоти Мі-8АМТШ, які за умовами навчань мають забезпечувати оперативну доставку особового складу десанту у безпосередній район перебування умовного противника.

"У найкоротші терміни військовослужбовці оволоділи вигідними позиціями і організували вогневі засідки проти диверсійних груп умовного противника. Розвідавши склад з боєприпасами і приховано підібравшись до нього, військовослужбовці повітряного десанту знищили його", - сказано в заяві.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як вже відомо саме цієї ночі стався підрив боєприпасів на черговому військовому складі у селищі Дружба, що на Чернігівщині.

"Про пожежу поблизу селища Дружба Ічнянського району, на території складських приміщень в/ч А1479 Збройних Сил України стало відомо близько 4 ранку", – зазначає МВС.

Разом з тим варто відзначити, що жахливу пожежа на військовому складі боєприпасів в Ічні Чернігівської області виявили приблизно о 3.25. Перші вибухи пролунали в сховище реактивних снарядів "Град" 122 мм.

"Схоже на сценарій Калинівки". "Стартовий двигун ракети - пожежа - вибух - розліт снарядів", - написав журналіст Юрій Бутусов у Facebook.

За словами журналіста, зараз відомо, що підірвані сховища 120-мм мінометних мін - дуже цінних "витратних" боєприпасів, 122-мм гаубичних снарядів, 125-мм танкових снарядів і 122-мм реактивних снарядів "Град". Інші види боєприпасів не постраждали.

"Пожежу гасять, робиться з перших хвилин все можливе, евакуйовано на ранок близько 10 тисяч людей, плюс багато хто виїхав власними силами, після Калинівки та Балаклії довго пояснювати не треба", – зазначив журналіст.

Крім того пожежа з подальшими вибухами на військових складах у Чернігівській області може бути добре спланованою диверсією. Таку версію розглядають співробітники Служби безпеки України.

"Правоохоронці перевіряють кілька версій, зокрема Служба безпеки України в межах своєї компетенції відпрацьовує версію про можливу диверсію", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Силовики проводять досудове розслідування у рамках кримінальної справи, порушеної Військовою прокуратурою за статтею "Недбалість".

Нагадаємо, у мережі назвали винних у трагедії в Ічні.

Як повідомляв "Знай.ua", з'ясувалося, що на складах зберігалося, а тепер палає.

Також "Знай.ua" писав, що статистика вибухів на військових складах лякає Україну, але нічому не вчить.

Вибухи на складі боєприпасів біля Ічні лунають безперервно