Вибухи на військових складах в Ічні, що на Чернігівщині, зокрема його причини та винуватців, активно обговорюють у мережі.

пожежа
пожежа

Користувачі наголошують, що цей інцидент став далеко не першим за останні роки в Україні.

Про фатальну закономірність і невипадковість надзвичайних ситуацій на режимних об'єктах розповыв журналіст Денис Казанський у Twitter.

"Четвертий великий інцидент на військовому складі за останні 3 роки. І це я не називаю дрібних. Щоразу усе списують на підступи диверсантів. Одного тільки зрозуміти не можу. Якщо кругом диверсанти, може за 4 роки війни варто було б вжити належних заходів із охорони безпеки складів?" — обурюється журналіст.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Подібну думку підтримали і інші користувачі мережі.

"Я соромлюся запитати — це який вже за рахунком вибух на військових складах за час війни: четвертий чи п'ятий? Коли за минулі вибухи ніхто не покараний і ніхто не поніс навіть мінімальної відповідальності, то не варто й дивуватися тому, що у нас вибухають чергові склади. І при всьому цьому, багато боєприпасів, через їхній брак, ми купуємо зараз за кордоном, а те, що є своє — нормально вберегти не можемо, або не хочемо. Складається враження, що наше вище військове керівництво армії напевно не здатно навести на військових складах порядок і організувати їхню безпеку. Ну як, п'ятий рік війни, а у нас вибухи на четвертому чи п'ятому військовому складі", — пише волонтер Юрій Мисягін у Facebook.

Неудивительная утренняя новость. В районе посёлка Ичня Черниговской области с утра взорван, или подорван очередной склад...

Geplaatst door Юрий Мысягин op Maandag 8 oktober 2018

Блогер Алекс Нойт висловив упевненість, що вибухи не можна назвати трагічною випадковістю.

"Усе серйозно. Як не крути, а запоребриком так і смердить. Сьогодні розпочинається засідання щодо Томосу, 14 жовтня — День захисника України, а тут "раптово" о 3:30 ночі — потужний вибух на рівному місці. Після Калинівки, варіант типу безладна охорона не дотримувалася правил безпеки — з розряду нереального".

Все серьезно. Как ни крути - а запоребриком так и воняет. Сегодня начинается заседание по Томосу, 14 октября День...

Geplaatst door Alex N Alex Noyt op Maandag 8 oktober 2018

Нагадаємо, у вівторок вночі, 9 жовтня, близько 3:30 в Чернігівській області недалеко від села Дружба потужні вибухи прогриміли на великих складах, де зберігаються боєприпаси.

вибухи на складах
вибухи на складах

Як писав раніше Знай.ua, у вівторок вранці, 9 жовтня, у Чернігівській області на військових складах почалася пожежа. Українцям розповіли, що зберігалося на арсеналі, а тепер вибухає і горить.


Також Знай.ua писав про те, що з 3:30 ранку 9 жовтня і по цей момент в Чернігівській області поблизу від селища Дружба палають склади Збройних Сил України, де зберігаються боєприпаси.