Віктор Ющенко, якого називають одним з найбільших фаворитів на заміну Леоніду Кучмі під час переговорів у Мінську провів зустріч з президентом країни Олександром Лукашенком.

Про це екс-президент України повідомив на своїй сторінці в Facebook.

Зокрема, він розповів, що провів робочу на надцікаву зустріч з нинішнім президентом Білорусі Лукашенком. Крім того Ющенко відзначив, що перемовини йшлися про основні напрямки співпраці між Україною та Білоруссю.

"Вчора відбулась зустріч з Президентом Білорусі Олександром Лукашенко. Зустріч пройшла у дружній та теплій атмосфері, проговорили основні напрямки нашої співпраці, зокрема в економічних, культурних та інших сферах життя, а також низку різних міжнародних ініціатив", – йдеться в повідомленні, яке з’явилося у вівторок, 9 жовтня.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У свою чергу звичайні українців не надто підтримали дипломатичні перемовини колишнього президента. Зокрема, дехто пригадав всі "гріхи" Лукашенка по відношенню до України, адже саме на території Білорусі російські спецслужби викрали українця Павла Гриба, який вже доволі давно перебуває у російському СІЗО,

"Які можуть бути справи з диктатором", "Щось я теж не зрозумів президента. Яка дружба з країною, де викрадають наших земляків. Лукашенко – маріонетка Путіна", "Та й ще втручається в справи нашої церкви..", "Андрійович, дивіться, заведе під дурного хату…", "Білорусь в ООН голосує проти України у принципових питаннях – весь цей міф про “теплі відносини” – замилювання очей, адже Лукашенко відомий своєю грою “і нашим, і вашим", – пишуть у коментарях.

Разом з тим варто відзначити, що у понеділок, 8 жовтня, стало відомо, що третій президент України Віктор Ющенко може зайняти посаду Леоніда Кучми і стати новим представником Києва на переговорах по Донбасу в Мінську.

"Найбільш антиросійський президент України може очолити українську делегацію в Мінську, і це стане проблемою для Росії. Він, наприклад, російською без перекладача не говорить", - заявило джерело.

Крім того, серед конкурентів Ющенко - заступник голови Верховної ради Ірина Геращенко, яка очолює українську делегацію в гуманітарній підгрупі, і радник нинішнього президента України Руслан Демченко, який раніше працював в. о. глави МЗС України. При цьому український уряд розглядають варіант повністю відмовитися від мінського формату.

Раніше повідомлялося, що колишній президент України Леонід Кучма завершив свою діяльність в якості представника України в Тристоронній контактній групі по Донбасу.

Нагадаємо, під носом у Путіна встановили пам'ятник "хунті".

Як повідомляв "Знай.ua", Азаров згодував росіянам нову "качку" про Україну.

Також "Знай.ua" писав, що Кучма хоче, щоб Трамп вибачився перед Україною, про себе - ні пари з вуст.

У Мінську відбулось останнє засідання тристоронньої контактної групи за участі Кучми