Днями в Росії оскандалились нелолугим плагіатом на Україну.

Про це повідомив посібник терористів Олександр Жучковский в своєму Telegram-каналі.

У повідомленні йдеться, що днями на Уралі відкрили пам'ятник російським найманцям, які воювали на Донбасі на боці бойовиків так званих"ЛНР" та "ДНР".

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям приготуватися до перевірок податкової: вже попередили На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Плиту із чорного мармуру встановили за рахунок пожертв вірян храму Всіх святих в селищі Тарасівка під Челябінськом.

Установка пам'ятника найманцям не обійшлася без гучного скандалу: на мармуровій плиті зображений знак "хунти", тобто Сухопутних військ Збройних сил України. Він має вигляд рівностороннього хреста з круглим медальйоном, накладеним на зображення двох схрещених мечів вістрям вгору.

В Україні відзначають, що цей знак був затверджений ще в червні 2006 року тодішнім президентом України Віктором Ющенком.

Єдина відмінність, на чку спромоглися окупанти - знак княжої держави Володимира Великого, тобто український тризуб "карателів", замінили написом про міфічну "Новоросію" та якісь "військові доблесті".

Нагадаємо, у мережі показали знімки окупованого міста Вуглегірськ Донецької області, де на вулицях у вихідний день немає жодної людини.

Фото опублікував в Twitter користувач під ніком Vel East.

"Вуглегірськ. Субота, день. Дуже лякає цілковита порожнеча вулиць", - йдеться у коментарі до фото.

У свою чергу інші користувачі соцмережі зазначили, що всі жителі міста "поїхали до хунті за пенсією".


Як писав раніше Знай.ua, у тимчасово непідконтрольному Донецьку у зв'язку з подіями, пов'язаними з вбивством ватажка "ДНР" Олександра Захарченка, 19 осіб пропали без вісті.

Захарченко
Захарченко

Про це повідомив регіональний координатор омбудсмена в Донецькій і Луганській областях Павло Лисянський.

За його словами, місцеві жителі повідомляють, що в Донецьку зникають люди.

"19 безвісти зниклих поки. А також близько 50 затриманих, однак приблизно 10 вже відпустили", - розповів Лисянський.

полон бойовиків
полон бойовиків


Також Знай.ua писав про те, що ватажка "ДНР" Олександра Захарченка могли усунути російські спецслужби або його оточення через гроші та розширену сферу впливу, яким він останнім чаксом аж занадто хизувався.