Секретар комітету парламенту Іван Винник різко розкритикував військове керівництво через вибухи складів з боєприпасами.

Про це повідомляє секретар Комітету Верховної Ради, народний депутат фракції БПП Іван Винник.

Так, він розповів, що ще минулого року відбулось віїзне засідання Комітету, коли нардепи побували саме у цьому військовому складі та відразу ж після його відвідин повідомили про вразливість цього об'єкту.

Він також додав, що збереження боєприпасів не відповідало жодним законодавчим актам та несе у собі небезпеку, проте з того часу жодних важливих рішень військовим керівництвом не було прийнято.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

"Позиція комітету з цього питання, і моя особиста залишаються незмінними. Необхідно забезпечити будівництво безпечних підземних сховищ на цих складах. Комітет, зі свого боку, зробив для цього все: сприяв виділенню коштів, спростив процедуру виготовлення дозвільної документації тощо. Переконаний, що при належному керівництві, до цього часу вже можна було закінчити будівництво цих сховищ", - зазначив нардеп.

Він також відзначив, що Україна так і не змогла побудувати необхідних підземних сховищ, які були б захищені від різного роду диверсій.

Більше того він звинуватив нинішнього керівника Генштабу Вітора Муженко у тому, що він не організував необхідну роботу з убезпечення боєприпасів, які знаходяться на складах, попри наявність необхідного фінансування.

"Тому результат був очікуваний. Боєприпаси вибухають, захищених сховищ немає, боєздатність ЗСУ погіршується. Я не можу зрозуміти, чому ця ситуація залишається незмінною, коли держава виділяє десятки мільярдів гривень на підтримку обороноздатності країни ... А керівник Генерального штабу не може скоординувати завдання з тилового забезпечення і збереження боєприпасів, які є вкрай важливими сьогодні для обороноздатності України", - підсумував народний депутат Іван Винник.

Нагадаємо, статистика вибухів на військових складах лякає Україну, але нічому не вчить.

Як повідомляє "Знай.ua", масштабну пожежа і вибухи в Ічні вперше показали з висоти пташиного польоту.

Також "Знай.ua" писав, що під гуркіт вибухів у Чернігові суд "відпустив гріхи" відповідальному за пожежі на складах у Балаклії.

Вибухи на військових складах в Ічні