Багаторазові вибухи на складах військового арсеналу в Ічні Чернігівської області сталися в ніч на вівторок, 9 жовтня. В результаті цього виникла масштабна пожежа, яку, як повідомляється, вже вдалося ліквідувати.

Перше відео пожежі, зняте з висоти пташиного польоту, опублікували ТһеБабель.

Цей арсенал входить в структуру Центрального ракетно-артилерійського управління А0120. Площа території 6 арсеналу - близько 682,6 гектара, з них технічна територія - 402 гектара. Орієнтовно, на складах знаходиться 88 тис. тонн боєприпасів.

Раніше повідомлялося, що страшна пожежа на військовому складі боєприпасів в Ічні Чернігівської області виявили приблизно в 3.25. Перші вибухи пролунали в сховище реактивних снарядів "Град" 122 мм.

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

"Схоже на сценарій Калинівки". "Стартовий двигун ракети - пожежа - вибух - розліт снарядів", - написав журналіст Юрій Бутусов у Facebook.

За словами журналіста, зараз відомо, що підірвані сховища 120-мм мінометних мін - дуже цінних "витратних" боєприпасів, 122-мм гаубичних снарядів, 125-мм танкових снарядів і 122-мм реактивних снарядів "Град". Інші види боєприпасів не постраждали.

"Пожежу гасять, робиться з перших хвилин все можливе, евакуйовано на ранок близько 10 тисяч людей, плюс багато виїхали самі, після Калинівки та Балаклії довго пояснювати не треба", – зазначив журналіст.

Нагадаємо, Міністерстві оборони Росії підтвердили свої наміри підірвати умовні військові склади в рамках навчань.

Як повідомляв Знай.ua в Україні після подій в Балаклії тривають нез'ясовні вибухи на військових складах боєприпасів. А у Харкові суд прийняв рішення поновити на посаді відповідального за зберігання озброєння на тому сумно відомому військовому арсеналі в Балаклії.

Також Знай.ua писав, що пожежа з подальшими вибухами на військових складах у Чернігівській області може бути добре спланованою диверсією. Таку версію розглядають співробітники Служби безпеки України.