Нагадаємо, що жахливу пожежа на військовому складі боєприпасів в Ічні Чернігівської області виявили приблизно о 3.25. Перші вибухи пролунали в сховище реактивних снарядів "Град" 122 мм.

"Схоже на сценарій Калинівки". "Стартовий двигун ракети - пожежа - вибух - розліт снарядів", - написав журналіст Юрій Бутусов у Facebook.

За словами журналіста, зараз відомо, що підірвані сховища 120-мм мінометних мін - дуже цінних "витратних" боєприпасів, 122-мм гаубичних снарядів, 125-мм танкових снарядів і 122-мм реактивних снарядів "Град". Інші види боєприпасів не постраждали.

вибух
вибух

Популярні новини зараз
Головні новини за 9 травня: неприємні новини для українців та ганьба ухилянтів Вже ніхто не сховається: "Оберіг" чекає сенсаційне оновлення, про чоловіків знатимуть все Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

"Пожежу гасять, робиться з перших хвилин все можливе, евакуйовано на ранок близько 10 тисяч людей, плюс багато хто виїхав власними силами, після Калинівки та Балаклії довго пояснювати не треба", – зазначив журналіст.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що пожежа з подальшими вибухами на військових складах у Чернігівській області може бути добре спланованою диверсією. Таку версію розглядають співробітники Служби безпеки України.

"Правоохоронці перевіряють кілька версій, зокрема Служба безпеки України в межах своєї компетенції відпрацьовує версію про можливу диверсію", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Силовики проводять досудове розслідування у рамках кримінальної справи, порушеної Військовою прокуратурою за статтею "Недбалість".

Варто нагадати, що вибухи на військових складах в Ічні на Чернігівщині, зокрема їх причини та ймовірних винуватців, активно обговорюють в мережі. Користувачі говорять, що цей інцидент став далеко не першим за останні роки в Україні. Про фатальні закономірності і невипадковість надзвичайних ситуацій на режимних об'єктах розповів журналіст Денис Казанський в Twitter.

Нагадаємо, попереджали і не раз: з'ясувалося, що на складах зберігалося, а тепер палає.

Як повідомляв Знай.uа вибухи на Чернігівщині: що горить і вибухає, українців спробували заспокоїти.

Знай.uа писав, вибухи в Ічні: прокуратура назвала основну версію.