У четвер, 11 жовтня, українців потривожить потужний антициклон Viktor, який знову повертається. Він принесе значне похолодання в нічний час доби та різке підвищення температури вдень. Тому варто очікувати густих туманів, які особливо небезпечні для водіїв.

Про зміни погоди у найближчідня повідомила на сторінці в Facebook співробітник метеоцентру Наталя Діденко.

У ніч на четвер температура повітря на більшості територій України становитиме від +4 до +9 градусів за Цельсієм, а в південних областях стовпчики термометрів показуватимуть від 5 до 12 градусів вище нуля.

скрин/Facebook

"Водіям потрібно бути особливо обережними вночі й уранці, коли тумани найбільш густі. Видимість може знизитися до 300-500 метрів", — попередила Діденко.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Удень 11 жовтня повітря нагріється до +15-+19. На Закарпатті та в південній частині, за прогнозом синоптика, "очікується легке літо": від +17 до +22 градусів.

"У Києві 11 жовтня дощів не видно й близько, столиця — із нічними і ранковими туманами, від мінімальних нічних +6 до максимальних денних +16 градусів", — додала синоптик.

Також вона пообіцяла, що на свято Покрови Богородиці, 14 жовтня, погода очікується теплою і сонячною.

Варто додати, що прийдешню зиму переживуть не всі. Європейцям загрожує найсуворіша зима за останні сто років. Так за прогнозами метеорологів, зима 2018-2019 рр буде рекордно холодною, як для Європи. І хоча, набриклад для жителів Сибіру люді морози не в дивину, то для жителів європейських країн це буде суворе випробування, яке переживуть не всі.

Нагадаємо, новоутворений ураган Walaka прокладає свій шлях через Тихий океан до берегів Аляски. В мережі опублікували ілюстрацію, на якій зображено шлях руху стихії та її форму, яку користувачі мережі порівняли з дечим неспристойним.

Як повідомляв портал Знай.ua, у кінці вересня мешканці українських Карпат зустріли перший сніг: стихія вирішила, що старт зими припаде на гору Піп Іван в Івано-Франківській області.

Також Знай.ua писав про те, що у Львові поривчастий вітер повикручував дерева, пошкодив лінії електропередач і зніс конструкції зупинок громадського транспорту.

Дивіться: Безжалісний ураган нищить США