По провінції Гуандун на півдні Китаю, вдарив ураган Мангхут – метеорологи стверджують, що він може стати найсильнішим за останні десятиліття.

Розруху після себе тайфун вже встиг залишити на Філіппінах, крім іншого, забравши там життя щонайменше 25 місцевих жителів. Тепер же ураган дістався до Китаю, і перший його удар по країні став нищівним.

Залишивши розруху на Філіппінах, Мангхут відправився у Китай

Мангхут, якому присвоїли п'яту категорію небезпеки, вважається навіть більш небезпечним, ніж бушує в цей же час в Штатах ураган Флоренс.

Влада китайської провінції, яка потрапила під удар, роблять все можливе, щоб запобігти численні людські жертви – у регіоні оголошено найвищий ступінь небезпеки, жителів в терміновому порядку евакуювали. Повідомляється, що понад 500 тисяч осіб вже були переміщені.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, що у США зараз лютує урагант Флоренс, число жертв якого постійно зростає.

Основна міць тайфуну – моторошний вітер з поривами понад 160 км/год; також Гуандун заливають дощі.

Незабаром після початку розгулу стихії в інтернеті почали з'являтися жахливі відеозапису: очевидно, що впоратися з такою міццю природи людині просто не під силу. Вітер, як видно на відео, настільки сильний, що запросто збиває людей з ніг.

Метеорологи запевняють: це лише початок і Китай може готуватися до того, що Мангхут з часом стане ще більш ворожим.

Нагадаємо, ураган Флоренс вже показав, на що здатна природа - зараз ландшафти міст США нагадують фільм-катастрофу.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа" из-за все від того ж урагану Флоренс мільйони американців залишаться без даху над головою.