Під час акції націоналістичних рухів під стінами МВС зловмисник облив невідомою білою речовиною журналістку телеканалу NewsOne.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

Наразі вже відомо, що відразу ж після нападу правоохоронці, які підтримували порядок затримали зловмисника.

"На акції під стінами МВС, яка відбулася сьогодні, 10 жовтня, один із чоловіків облив кефіром журналістку телеканалу. Правоохоронці, які стежили за порядком, відразу затримали правопорушника", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку
Показати ще

Крім того відомо, що під час затримання злочинця його товариші намагались перешкодити правоохоронцям здійснювати свою роботу та влаштували штовханину. Один із них звернувся за медичною допомогою із раною руки.

"Чоловіка, який облив журналістку, та трьох активних учасників сутички доставили до управління поліції для встановлення їх анкетних даних. Після проведення першочергової перевірки буде надана правова оцінка їхнім діям", - підкреслюють у поліції.

У свою чергу сама журналістка під час прямого включення розповіла, що її оператор також облили кефіром, абож якоюсь іншою "липкою білою речовиною.

Разом з тим варто відзначити, що соціологи оприлюднили результати опитування українців та росіян, яке мало на меті встановити рівень ставлення один до одного.

Левада-центр і Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) підготували спільне дослідження про ставлення жителів Росії і України один до одного.

Ставлення українців до Росії, згідно з цими даними, істотно покращилося, а ось ставлення росіян до жителів сусідньої країни практично не змінилося.

Опитування проводилися в Росії і на Україні з 20 по 26 вересня 2018 року. У Росії було опитано 1600 чоловік у віці старше 18 років, на Україні - 2026.

Українці втомилися від війни

Соціологи розповідають, що, за даними дослідження, 48% українських респондентів на питання "Як ви в цілому ставитеся зараз до Росії?" відповіли, що ставляться позитивно. З них 38% сказали "в основному добре", 10% - "дуже добре". Це значно більше, ніж роком раніше (37%). У вересні 2017 роки 30% опитаних охарактеризували своє ставлення до Росії як "загалом добре", 7% - як "дуже добре".

Про погане ставлення до Росії у вересні 2018 року сказали 32% українців, з яких 19% належать "в основному погано", 13% - "дуже погано". У минулому вересні про погане ставлення до Росії сказали 46% українців.

Нагадаємо, українська армія показала, чим здивує відморозків Путіна.

Як повідомляв "Знай.ua", відомого активіста С14 намагалися підірвати, є постраждалі.

Також "Знай.ua" писав, що відома активістка насмерть збила людину.

З'явилося відео нападу на журналістку під час мітингу