У середу, 10 листопада, під час міжнародної спеціалізованої виставки "Зброя та безпека", яка проходить в Києві, українські розробники представили новий зразок сучасної військової техніки.

Миколаївський бронетанковий завод, що входить до складу Укроборонпрому, презентував свою розробку - бойову розвідувальну машину "Мангуст". Про це повідомляє прес-служба концерну.

Новинка, за словами зброярів, призначена для ведення розвідки боєм і вогневої підтримки бойових підрозділів.

Бойова розвідувальна машина "Мангуст" розрахована на двох пасажирів. Завдяки покращеній підвісці вона має поліпшену прохідність. "Мангуст" здатний долати водойми і розвиває швидкість до 100 км / ч.

"Двовісна БРМ має колісну формулу 4х4 і незалежну торсіонну підвіску, яка забезпечує підвищену прохідність техніки." Мангуст ", завдяки новому дизельному двигуну IVECO, здатний розвивати по шосе швидкість до 100 км / год і долати водні перешкоди", - сказано в повідомленні.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Київстар відреагував на безмежні питання щодо підвищення тарифів: "Довго утримувався від цього..." "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

Бойова машина обладнана додатковими бічними, верхнім і заднім люками, що дозволяє десанту безперешкодно висаджуватися.

Крім того, збільшення лобового захисту і установка додаткової броні надійно захищають екіпаж.

Варто зазначити, що практично всі частини машини зроблені в Україні. Виняток становить лише двигун.

Країни Заходу вже знають про новинку, оскільки раніше "Мангуст" був представлений на виставці в Польщі.

Нагадаємо, на міжнародній виставці "Зброя та безпека" у Києві показали українську реактивну систему залпового вогню БМ-21 УМ "Берест".

Як повідомляв портал "Знай.ua", броньовик-трансформер "Лев" успішно пройшов випробування і готовий до серійного виробництва.

Також "Знай.ua" писав, на озброєння американської армії нещодавно надійшов сучасний 3D-радар для систем ППО, який був розроблений в Україні.