На озброєння американської армії нещодавно надійшов сучасний 3D-радар для систем ППО, який був розроблений в Україні.


Як зазначає командування військ США, техніка була передана командуванню закупівель армії США від українського спецекспортера ДП "Прогрес", повідомляє Politeka.


Американська армія отримала сучасний 3D-радар, який допомагає системам ППО вчасно визначати ворожі цілі.

Радіолокатор 36Д6М1-1 представляє собою трьохкоординатний радар кругового огляду, вироблений українським підприємством НПК "Іскра". Подібні системи призначені для швидкого визначення цілей на малих і великих висотах в умовах активних/пасивних перешкод.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще


Крім цього, системи моментально видають координатну і трасову інформацію. Радіолокатор також призначений для роботи в складі сучасних комплексів ППО і для видачі вказівок зенітно-ракетним комплексам щодо знищення або перехоплення певної цілі.


Варто відзначити, що останній раз США закуповували українську РЛС 36Д6-М ще в 2008 році. Тоді, за інформацією ЗМІ, в угоді брала участь компанія "Укрспецекспорт".


Дивіться: Відкриття першої черги з виробництва боєприпасів | Укроборонпром


Нагадаємо, президент України Петро Порошенко зареєстрував у Верховній Раді проект змін до Конституції щодо прагнення інтеграції України в НАТО і Європейський Союз.
Як повідомляв Знай.ua, лідер Франції Еммануель Макрон заявив, що президент РФ Володимир Путін найближчим часом має намір "демонтувати Євросоюз".
Також Знай.ua писав, пропагандист Володимир Соловйов став ведучим нової програми "Москва. Кремль. Путін", покликаної приховати промахи місцевої влади і виставити її у вигідному світлі.